Відомо, хто відмовив Байдена від пресконференції з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомо, хто відмовив Байдена від пресконференції з Путіним

Відомо, хто відмовив Байдена від пресконференції з Путіним
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден зібрав групу експертів перед самітом з російським колегою Володимиром Путіним - саме вони вмовили очільника Білого дому відмовитися від спільної пресконференції у Женеві.

Джерело: Axios

Аналітики відмовили Байдена від пресконференції з Путіним

"Група закликала Байдена не проводити спільну пресконференцію з Путіним і не давати йому можливість спробувати відсунути на другий план приватні переговори новими публічними пропозиціями", - пише видання.

На переконання журналістів, ці консультації підтверджують той факт, що президент США хоче бути добре підготовленим. Байден активно використовує досвід офіційних осіб, які не з чуток знайомі з тактикою і "фокусами" очільника Кремля.

"Як відомо, після свого першого офіційного саміту з Путіним в Гельсінкі в 2018 році тодішній президент Дональд Трамп поставив під сумнів оцінку свого власного розвідувального співтовариства щодо втручання Росії у вибори 2016 року. Серед групи доповідачів Байдена була Фіона Хілл, колишня співробітниця Ради національної безпеки, яка одного разу сказала, що вона подумувала про те, щоб симулювати потребу у невідкладній медичній допомозі, щоб перервати ту пресконференцію з Путіним", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що під час зустрічі були присутні близько 12 учасників. Серед них також були колишні посли президента Барака Обами в Росії: Майкл Макфол і Джон Теффт.

Також там знаходилася Хілл, яка не тільки була присутня на зустрічі Трампа в Гельсінкі, але і пізніше дала свідчення під час суду про його імпічмент.

"У ній також взяли участь Роуз Готтемюллер, експерт з контролю над озброєннями в Стенфордському університеті, яка обіймала посаду заступника генерального секретаря НАТО при Обамі, і Ерік Грін, кадровий офіцер дипломатичної служби, який є старшим директором Ради нацбезпеки по Росії", - пише видання.

Як уже згадувалося раніше, Байден проведе окрему пресконференцію після саміту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?