Виробник "Байрактар" передасть ЗСУ безпілотник від Польщі безкоштовно
Категорія
Світ
Дата публікації

Виробник "Байрактар" передасть ЗСУ безпілотник від Польщі безкоштовно

Виробник "Байрактар" передасть ЗСУ безпілотник від Польщі безкоштовно
Джерело:  online.ua

Турецька компанія Baykar вирішила безплатно передати "польський" безпілотник "Байрактар" Збройним силам України, а зібрані у Польщі гроші на нього буде витрачено на гуманітарні цілі. Це підтвердив ініціатор збору коштів у Польщі, журналіст Славомір Сєраковський.

Джерело: Фейсбук-сторінка Славоміра Сєраковського

Туреччина передасть "польський" безпілотник Україні бекоштовно

Польський журналіст оприлюднив лист від ради директорів компанії Baykar, у якому та висловила своє захоплення участю сотень тисяч поляків у зборі коштів.

Ми хочемо бути частиною цього людського жесту солідарності… Ми передамо українцям безпілотник Bayraktar TB2, щоб вони могли захищати свою Батьківщину найкращим чином, - повідомляється у листі.

Окрім того, наголошується, що зібрані у Польщі 22,5 млн злотих, після погодження зофіційними Києвом та Анкарою, хочуть спрямувати на гуманітарну допомогу народу України, яке зазнає страшних жертв.

За словами Сєраковського, враховуючи те, що полякам вдалося зібрати навіть більше, ніж планували, тобто з надлишком 1 800 000 злотих (плюс виручка від аукціону). Журналіст звертає увагу на те, що ці кошти мають намір перерахувати на рахунок фонду ЗСУ у НБУ.

Що важливо розуміти, до кінця тижня, коли збір буде остаточно закрито, ця сума може ще збільшитися.

Підсумовуючи: загалом наша фінансова допомога Україні становить близько 50 млн злотих (10,6 млн доларів США), - зазначив ініатор збору коштів.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?