Вітренко назвав винного у газовій кризі в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вітренко назвав винного у газовій кризі в Україні

Вітренко назвав винного у газовій кризі в Україні
Джерело:  online.ua

Очільник правління НАК Нафтогаз Юрій Вітренко звернув увагу на те, українська компанія мала можливість закупити більше газу до його цінових рекордів, однак цього не вдалося зробити через одну конкретну людину.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

"Нафтогаз" мав можливість купити більше газу до цінових рекордів

За словами Юрія Вітренка, фінансовий план на поточний рік, який розробило попереднє керівництво компанії та затвердило попереднє правління та наглядова рада, взагалі не передбачав імпорт газу.

"Газ власного видобутку Нафтогаз продавав на біржі, ці обсяги йшли на промисловість", - наголосив глава НАК.

Він також звернув увагу на те, що імпорт газу розпочався лише влітку та купувався за цінами, що набагато менше ніж поточні ціни на ринку.

"За виконання рішень щодо імпорту газу відповідав Отто Ватерландер. Як з'ясувалося, він одноосібно змінив затверджений правлінням план, який приймався вже за моєї участі як голови правління компанії, в сторону зменшення імпорту", - наголосив Юрій Вітренко.

Що відомо про ріст цін на газ

Як уже згадувалося раніше, оптові ціни на природний газ ростуть вже багато місяців поспіль, також почали зростати ціни на електроенергію. Наслідки цієї тенденції уже відчули громадяни багатьох країн.

Так, нещодавно Франція, Іспанія та три інші європейські країни закликали офіційний Брюссель негайно вжити заходів, щоб мінімізувати удар від стрімко зростаючих цін на газ, а також з'ясувати, чому це насправді відбувається.

13 жовтня офіційно стало відомо, що керівництво Європейської комісії затвердило пакет заходів у зв’язку з винятковим зростанням цін на енергоносії, яке, за прогнозами, триватиме всю зиму.

Читайте також:

  • У команді Путіна назвали дві умови для збільшення транзиту газу через Україну

  • Акції Газпрому рекордно подорожчали на тлі зростання цін на газ в Європі

  • Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?