Війна проти України відкинула РФ на 30 років назад
Категорія
Політика
Дата публікації

Війна проти України відкинула РФ на 30 років назад

Війна проти України відкинула РФ на 30 років назад
Джерело:  online.ua

За оцінками аналітиків та економістів, злочинною війною проти України кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін відкинув розвиток економіки та військового потенціалу РФ на 30 років назад.

Джерело:  The Times

Україна та західні партнери майже знищили військовий та економічний потенціал РФ 

Києву вдалося знищити половину російських танків, а Москва швидко витратила свої запаси ракет, боєприпасів і снарядів. Одне високопоставлене джерело в британському уряді повідомило, що Росії може знадобитися від 20 до 30 років, щоб відновити свою економічну і військову міць, - йдеться у матеріалі видання.

Аналітики у матеріалі зазначають, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну окупаційна армія РФ вже втратила понад 100 тис військових та майже чверть річного бюджету країни.

За словами одного з західних високопосадовців, Україна вже у будь-якому разі перемагає у розв'язаній Кремлем злочинній війні.

 За його словами, це видно по тому, що Росія продовжує удари по цивільній інфраструктурі, тоді як ядерна риторика Кремля стихла.

Він також підкреслив, що Захід поступово нарощує військову підтримку України.

Зокрема, днями президент США Джо Байден погодився поставити Україні системи ППО Patriot, що дадуть змогу Києву збивати балістичні та крилаті ракети.

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, наразі дії Кремля свідчать про наміри відновити широкий наступ в Україні після поповнення численних втрат.

Столтенберг нагадав, що Росія за останні місяці мобілізувала близько 200 тис нових людей, а події на полі бою свідчать, що керівництво не рахується з втратами. Паралельно Москва намагається домовитись про зброю та боєприпаси з іншими авторитарними союзниками, передусім Іраном.

Росія сподівається заморозити війну, щоб мати час перегрупувати, переозброїти сили та спробувати поновити наступ. Президент України Володимир Зеленський пропонував РФ почати відводити війська перед Різдвом як перший крок до завершення конфлікту, але Москва різко відкинула цю пропозицію. Це Путін почав війну, і він може завершити її хоч сьогодні, забравшись з України. Зараз немає ознак, що він справді хоче миру, - підкреслив Столтенберг.

Генсек Альянсу зазначив, що переважна більшість військових конфліктів, так чи інакше, завершується за столом переговорів.

Та варто пам’ятати, що те, що відбувається за столом переговорів, нерозривно пов’язане з тим, що відбувається на полі бою. Ми маємо продовжувати підтримувати Україну, щоб вона могла втриматися як суверенна, незалежна європейська держава. Якщо Путін візьме гору в Україні, це буде сигналом для Росії - та інших авторитарних режимів - що вони можуть отримати бажане силою. Це буде катастрофою для України. І це також зробить увесь світ більш небезпечним і всіх нас - більш вразливими. Тож у наших власних безпекових інтересах - зберігати підтримку для України цієї зими, і стільки, скільки буде потрібно, - наголосив Столтенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?