Війська РФ будують "державний кордон" у Василівці на Запоріжжі
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ будують "державний кордон" у Василівці на Запоріжжі

Війська РФ будують "державний кордон" у Василівці на Запоріжжі
Джерело:  online.ua

Російські війська намагають будувати "державний кордон" у Василівці на Запоріжжі, яка є єдиним шляхом евакуації населення з окупованих територій півдня України.

Джерело: голова Запорізької ОВА Олександр Старух в ефірі телемарафону

У Василівці росіяни будують "державний кордон"

У Василівці намагаються облаштувати “державний кордон”, як вони вважають, з усіма правилами перетину, які вони вигадали. Не пускають чоловіків призовного віку. Транзит з окупованої території припинено з обох сторін. Окупанти намагаються побудувати «кордон», як свого часу в Криму та на Донбасі, - сказав Старух.

За його словами, за 3 жовтня з тимчасово захоплених територій України через Василівку змогли виїхати лише 43 людини, у той час, як минулого тижня ця цифра сягала 1500 - 2000 людей на день.

Старух також повідомив, що протягом минулої доби ворог здійснив 114 обстрілів, зокрема 90 по об’єктах цивільної інфраструктури у 23 населених пунктах Запорізької області.

Росіяни застосували дві ракети, 10 міст та селищ обстріляно з реактивних систем залпового вогню, 20 - з артилерії.

Нагадаємо, що Василівка є єдиним населеним пунктом, через який зараз можуть евакуйовуватись жителі окупованих частин Запорізької, Херсонської областей, а також Донеччини та Луганщини.

Мер Мелітополя Іван Федоров розповів, що у Василівці наразі справжня катастрофа через кількість людей, які намагаються залишити місто. За його даними, у черзі на виїзд зараз стоять більше ніж 4 500 людей.

3 жовтня у черзі у Василівці помер чоловік похилого віку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?