Війська РФ наступають на чотирьох напрямках — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ наступають на чотирьох напрямках — зведення Генштабу

Війська РФ наступають на чотирьох напрямках — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Генштаб ЗСУ повідомляє, що російські війська продовжують наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. ПВК Вагнер вербує українських ув’язнених, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі.

Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ завдали 11 авіаударів по ворогу

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження противника, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

У той же час наші захисники знищили СУ-25, 3 ударних російських вертольоти КА-52, 3 БПЛА типу «Орлан», 1 - типу «Мерлін» та 1 БПлА типу «Ланцет».

Артилеристи та ракетники уразили пункт управління противника та 9 районів зосередження окупантів.

РФ веде наступ на чотирьох напрямках

РФ не припиняє наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

На Куп’янському, Запорізькому та Херсонському- обороняється.

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Красна Гора, Бахмут, Новобахмутівка, Красногорівка, Мар’їнка і Чарівне на Донеччині.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак наступальних угруповань противника не виявлено.

Обстрілів зазнали райони понад 40 населених пунктів. Серед них Хрінівка та Карповичі Чернігівської області; Глухів, Бояро-Лежачі, Атинське, Соляники та Павлівка Сумської області, а також Гатище, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Бударки та Дворічна на Харківщині.

Протягом доби противник завдав 4 ракетних та 26 авіаційних ударів. Також здійснив понад 100 обстрілів із РСЗВ.

Росія вербує ув’язнених громадян України

Росія вербує ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі.

Зокрема, в Краснодарі відбувається активне вербування таких осіб до складу приватної військової компанії “вагнер”.

Генштаб зазначає, що більшість українських ув’язнених не задоволені примусовою зміною становища та зневажливим ставленням до них російських ув’язнених.

Найбільш активно закликають до участі у війні проти України людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини.

З Каховки на Херсонщині окупанти вивозять медичне обладнання центральної міської лікарні до міста Генічеськ Херсонської області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?