Війська РФ прибувають в Білорусь для спільних навчань біля України
Категорія
Світ
Дата публікації

Війська РФ прибувають в Білорусь для спільних навчань біля України

Війська РФ прибувають в Білорусь для спільних навчань біля України
Джерело:  online.ua

Росія почала переміщення військ до Білорусі для спільних військових навчань, що, ймовірно, посилить побоювання про готовність Росії до вторгнення.

Джерело: The Guardian

Спільні навчання Росії та Білорусі

Спільні військові навчання під назвою «Єдина рішучість» відбуваються під час нарощення кількості російських військ вздовж східного кордону України.

Як повідомляють, на відео з Білорусі в соцмережах видно, як артилерія та інша військова техніка прибуває на бортових вагонах, що належать російській державній залізниці.

Голова ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович також заявив на брифінгу, що війська вже прибувають до місця навчань. Міністр оборони Білорусі сказав, що вони відбудуться 10-20 лютого.

Деякі військові аналітики припускають, що Росія могла б направити свої сили через Білорусь у разі вторгнення, фактично змусивши Україну розширити оборону.

Інші вважають, що Білорусь не зіграла б серйозної ролі в конфлікті, якби Росія почала атаку на Україну.

Заяви Лукашенка про масштабні військові навчання

За словами Лукашенко, навчання пройдуть на заході Білорусі, біля кордонів членів НАТО Польщі та Литви, а також на її південному кордоні з Україною, бо саме тут, за його словами, нарощує сили Україна.

Україна продовжує нарощувати сили, зосереджуючи підрозділи національної гвардії з "націоналістів-радикалів". Це ще дужче, ніж натовські військовослужбовці. І це все в безпосередній близькості від державного кордону нашої країни. Знову ж таки, під виглядом того, що боротимуться із мігрантами. Та мігранти туди навіть у страшному сні не потраплять. Вони туди не йдуть і не збираються в Україну йти, ми це чудово розуміємо. З України свої люди тікають, а вони "захищатимуться від мігрантів з Білорусі, — заявив Олександр Лукашенко.

Звіти з Росії також показують, що протягом останнього тижня в бік України було перевезено більше військової техніки, включаючи танки та балістичні ракети малої дальності.

Жодної конкретної чисельності військ або термінів спільних російсько-білоруських навчань, про які Путін оголосив під час саміту з Лукашенком наприкінці грудня, не названо. Лукашенко заявив у понеділок, що точні дати в лютому ще уточнюються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?