Війська РФ вдруге за день обстріляли ЗАЕС — є серйозні пошкодження
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ вдруге за день обстріляли ЗАЕС — є серйозні пошкодження

Війська РФ вдруге за день обстріляли ЗАЕС — є серйозні пошкодження
Джерело:  online.ua

Війська РФ вдруге за 5 серпня обстріляли Запорізьку АЕС: зафіксовано три «прильоти» безпосередньо на майданчик станції.

Джерело: Енергоатом

ЗАЕС обстріляли вдруге за день

Ввечері 5 серпня російські терористи вдруге обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три «прильоти» зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає.

В Енергоатомі повідомляють, що перед обстрілами представники Росатома поспіхом покинули станцію. Ймовірно, вони знали, що готується атака.

Український персонал ЗАЕС перебуває на місці і виконує усі заходи із забезпечення ядерної й радіаційної безпеки та ліквідовує наслідки пошкоджень.

Нагадаємо, сьогодні приблизно о 14.30 російські військові тричі обстрілювали Запорізьку АЕС. Вони поцілили у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

У результаті її було пошкоджено, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, увімкнулись дизель-генератори. Наразі цей блок розвантажено та відключено від енергомережі.

Фото: commons.wikimedia.org

Реакція МЗС України на обстріл

На фоні цинічної відео-заяви президента РФ на Оглядовій конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї про відсутність намірів РФ застосовувати ядерну зброю в Україні Росія вдалась до численних провокацій на ядерному об’єкті - захопленій російськими окупаційними військами Запорізької АЕС.

МЗС України закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу Росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?