Війська РФ зосередили більшість атак на Мар’їнці — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ зосередили більшість атак на Мар’їнці — зведення Генштабу

Війська РФ зосередили більшість атак на Мар’їнці — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Російські війська за минулу добу здійснили 16 атак, які були відбиті підрозділами Сил оборони. РФ веде безуспішні наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Мар’їнському напрямках.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Україснька авіація завдала 11 ударів по окупантам.

Авіація сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу.

Нашими захисниками було знищено 3 ворожих розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 1 зенітно-ракетний комплекс та 3 склади боєприпасів.

ЗСУ відбили 9 атак біля Мар’їнки

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп’янському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії в районі Іванівське, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив.

На Мар’їнському напрямку цієї доби противник вів наступальні дії в районі міста Мар’їнка, проте наші захисники відбили усі 9 атак противника. Також були безуспішні наступальні дії в районі Олександрівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледар та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

 Ситуація на окупованих територіях України

Генштаб повідомляє, що в Генічеську Херсонської області, у підвалах будівлі колишньої податкової інспекції, примусово утримуються громадяни України з проукраїнською позицією.

Водночас окупанти використовують інфраструктуру тимчасово окупованих населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям.

Нещодавно, в населеному пункті Скадовськ Херсонської області, на території дитячого садочка, загарбники облаштували польовий шпиталь, де на лікуванні перебувають понад 50 окупантів з пораненнями різного ступеня важкості.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?