Військове командування армїі РФ втекло з окупованого Херсону
Категорія
Україна
Дата публікації

Військове командування армїі РФ втекло з окупованого Херсону

Військове командування армїі РФ втекло з окупованого Херсону
Джерело:  online.ua

Голова Херсонської облради Юрій Соболевський заявив, що більшість командирів кремлівської окупаційної армії втікли з Херсону через обстріли ЗСУ та побоюваня контрнаступу українських військових.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Командування кремлівської армії втекло з Херсону

Соболевський підтвердив, що ЗСУ вже знищили всі мости у Херсоні, якими кремлівська армія могла перекидати військову техніку та резервні підрозділи.

Я можу це підтвердити. Дійсно, сьогодні у росіян не існує жодного логістичного маршруту - безпечного і такого, який задовольняв би їхні військові потреби саме щодо забезпечення військового угруповання, розташованого біля Херсона, - зазначає голова Херсонської облради.

Це і стало основною причиною того, що російське військове командування дійсно залишило Херсон.

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що наразі кремлівська армія на півдні України зосереджує зусилля на обороні та утриманні зайнятих рубежів в очікуванні контрнаступу ЗСУ.

Стріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Степова Долина, Лимани, Прибузьке, Новомиколаївка, Котляреве, Партизанське, Первомайське, Благодатне, Кобзарці, Веселий Кут, Тернівка, Андріївка, Лозове, Токарєве, Зарічне та Ольгине. Завдали авіаційних ударів поблизу Білогірка та Андріївки, - повідомляють у Генштабі.

Також росіяни вели повітряну розвідку БпЛА неподалік Снігурівки, Червоного Яру і Білої Криниці.

В готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

За інформацією розвідки Великої Британії, російські окупанти не можуть використовувати два основних автомобільних мости для постачання угруповання на західному березі Дніпра в Херсонській області. В результаті всі поставки для війська РФ розміром кілька тисяч залежатимуть від двох понтонних поромних переправ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?