Військові армії РФ нещадно обстрілюють Херсонську область та населені пункти на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові армії РФ нещадно обстрілюють Херсонську область та населені пункти на Донеччині

Військові армії РФ нещадно обстрілюють Херсонську область та населені пункти на Донеччині
Джерело:  online.ua

Протягом минулої доби окупаційна армія РФ обстрілювала звільнені території Херсонської області з усіх наявних видів озброєнь та також проводила обстріли у зонах бойових дій на Донеччині.

Джерело: інформація від керівників ОВА

Що відомо про обстріли та ракетні удари окупантів по Україні протягом доби 

Зазначається, що на звільнених територіях Херсонської області ситуація залишається складною. Армія РФ цілодобово обстрілює звільнені райони на Херсонщині з РСЗВ, далекобійної артилерії та мінометів.

За інформацією Генштабу ЗСУ, обстрілів зазнали райони населених пунктів Качкарівка, Республіканець, Матросівка, Токарівка та Антонівка.

Внаслідок ворожих обстрілів загинула одна людина в Зеленівці, пошкоджено житлові будинки.

Не припиняє ворог тероризувати з артилерії і жителів міста Херсон. Увечері було обстріляно Дніпровський район міста, мікрорайон Острів.

Через потужні обстріли міста російськими загарбниками зникла напруга у електромережах. Енергетики одразу ж стали до роботи. До деокупованих населених пунктів Херсонщини щодня надходить гуманітарна допомога.

Наслідки ворожих обстрілів на Донеччині 

Протягом ночі кремлівські окупанти проводили обстріли в районі Авдіївки, Очеретинської, Світлодарської, Соледарської, Бахмутської громад.

На ранок — активізація бойових дій поблизу Торецька.

Протягом доби — постійні обстріли з важкого озброєння Бахмута, Авдіївки, Очеретинської, Мар'їнської громад.

Ракетні удари по Часовому Яру і Костянтинівці. Пошкоджені будівлі промислових підприємств та багатоповерхівки.

Також вчора — артобстріл Курахового (пошкоджені мережа теплопостачання та багатоповерхівки).

Ввечері — обстріл с.Берестки Курахівської громади, пошкоджені приватні та багатоквартирні житлові будинки.

За добу на Донеччині: 6 поранених цивільних.

Що відомо про ворожі обстріли Запорізької області 

За минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Зарічне, Ольгівське, Залізничне, Малі Щербаки, Степове, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів, Кам'янське, Дорожнянка, Червоне, Новоандріївка, Воскресенка, Преображенка, Новоданилівка, Гуляйполе, Плавні, Степногірськ.

Надійшло 13 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Обстріли на Дніпропетровщині 

Росіяни вночі тероризували Нікопольщину: обстріляли з важкої артилерії сам Нікополь та Марганецьку громаду. Люди не постраждали.

На місці обстрілів працюють працівники ДСНС, інформація щодо наслідків з’ясовується.

Обстріли та ракетні удари на Харківщині 

Близько півночі у с. Клугино-Башкирівка, що в Чугуївському районі, окупанти влучили ракетою в житловий будинок. Постраждала жінка, її госпіталізували до медичної установи. Ще одній жінці надали допомогу на місці. Є часткові руйнування п’ятиповерхового житлового будинку.

Під інтенсивними обстрілами Куп’янський район. Окупанти продовжують нищити цивільну інфраструктуру. Внаслідок обстрілів виникали пожежі в гаражах, горіли авто, господарчі споруди.

У м. Вовчанськ внаслідок артилерійського обстрілу росіян постраждала приватна сільгосподарська техніка.

Що відомо про ситуацію на Луганщині 

На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни ведуть оборону. З танків та різнокаліберної артилерії вони обстріляли Стельмахівку, М’ясожарівку, Макіївку і Площанку.

На лінії зіткнення — 10 артобстрілів наших позицій.

У Станиці Луганській росіяни формують списки чоловіків, придатних до мобілізації. Їх збирають в організаціях та на підприємствах усіх форм власності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?