Військові експерти описали ймовірний напад РФ на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Військові експерти описали ймовірний напад РФ на Україну

Військові експерти описали ймовірний напад РФ на Україну
Джерело:  online.ua

Увесь світ уважно спостерігав за тим, як Росія у березні 2021 року почала стягувати до  Криму найбільшу кількість своїх військ від початку окупації. Як стверджує головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, наразі на півострові перебуває близько 32 700 російських військовослужбовців, тому ймовірність нападу РФ на Україну залишається високою.

Джерело: "24 канал"

РФ досі не відвела війська від кордонів України

Хоча нещодавно команда очільника Кремля Володимира Путіна заявила про завершення воєнного навчання і повернення військ в місця дислокації - цього досі не відбулося.

"Ми досі не бачили ознак виведення з Криму 76-ї десантної дивізії – так званих псковських десантників, які запам'яталися тим, що зазнали втрат на Сході України в 2014 році. І ось ця частина, яка буквально десятками ешелонів йшла з Пскова до Криму, зараз вона продовжує перебувати в Криму, судячи з усього. Тому що жодного зворотного ешелону ми не бачили", – наголосив представник Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов.

Путін готується до захоплення гідротехнічних споруд Херсонської області

На переконання військових фахівців, Росія продовжує підготовку до захоплення гідротехнічних споруд Херсонської області і встановлення до них контрольованого російськими бойовиками сухопутного коридору з Криму.

"Тобто ми вже відходимо від воєн, які проводилися раніше, – важкі, довгі, оборонні якісь дії. Тут навпаки – маневр, атака, удар, відхід", - описав можливий напад РФ командир десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ РФ Андрій Суховецький.

За словами заступника директора Центру дослідження армії Михайла Самуся, захоплення інфраструктури для подачі води буде здійснюватися не сухопутними військами, а повітряним і морським десантом.

"Те, що зараз відпрацьовували насправді в Криму. Були авіаційні удари, були ракетні удари. Потім 7-ма повітряно-десантна дивізія, кілька підрозділів, були висаджені в Криму і вони там відпрацьовували завдання з захоплення елементів критичної інфраструктури противника", – пояснив експерт.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?