Військові кораблі РФ можуть бути причетними до вибухів на "Північних потоках"
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові кораблі РФ можуть бути причетними до вибухів на "Північних потоках"

Військові кораблі РФ можуть бути причетними до вибухів на "Північних потоках"
Джерело:  online.ua

Згідно з даними німецьких журналістів, за кілька днів до вибухів на російських газогонах "Північний потік-1" і "Північний потік-2" поблизу них перебували військові кораблі РФ.

Джерело:  t-online,  з посиланням на інсайдерів у колах безпеки, а також відкриті дані

Вибухи на Північних потоках могла організувати Росія 

Редакції видання також вдалося дізнатися, що угруповання кораблів мало необхідне обладнання для встановлення вибухових пристроїв.

Журналісти звертають увагу на те, що супутникові знімки підтверджують той факт, що щонайменше три підозрілі кораблі покинули російську військово-морську базу в Калінінграді в ніч на 21 вересня.

Окрім того, наголошується, що 3 інші кораблі ВМФ РФ могли супроводжувати операцію і забезпечувати військовий захист.

Як заявляють представники Міноборони РФ, корвет "Сообразительный" і фрегат "Ярослав Мудрий" супроводжували конвой кораблів з навчальною метою.

Те, що саме міні-підводні човни могли розмістити вибухові заряди на трубопроводах, експерти підозрювали з самого початку. Якби підтвердилося, що "SS-750" був на місці злочину, то головним підозрюваним відтепер став би російський флот, - наголошує редакція видання.

Що важливо розуміти, влада Швеції раніше запідозрила в інциденті диверсію, оскільки на місті вибуху знайшли залишки вибухівки. Проте досі не вдалося з'ясувати, хто міг це зробити.

Що важливо знати про російські "Північні потоки"

Команда диктатора Володимира Путіна вирішила побудувати "Північний потік 1" і "Північний потік 2" з метою перекачування 110 мільярдів кубометрів природного газу на рік до Німеччини дном Балтійського моря.

У вересні минулого року 3 труби були підірвані у результаті незрозумілих вибухів, однак одна з труб "Північного потоку-2" залишилася неушкодженою.

Однак суттєве погіршення відносин між Москвою і Заходом на тлі війни в Україні вже стало причиною того, що "Північний потік-1" зупинився. Його двійника також не дозволили запустити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?