Військові РФ масовано обстрілюють схід та південь України
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ масовано обстрілюють схід та південь України

Військові РФ масовано обстрілюють схід та південь України
Джерело:  online.ua

Протягом доби кремлівська армія обстріляла інфраструктуру та населені пункти на Дніпропетровщині, Харківщині, Донеччині, Запоріжжі, Міколаєвщині. 

Джерело: інформація від керівників ОВА

Що відомо про обстріли Дніпропетровської області 

Керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко зазначив, що зранку 23 вересня кремлівські окупанти з РСЗВ "Град" накрили Нікополь та Марганець. За попередньою інформацією двоє людей загибли.

Трагічний початок дня з обстрілами та загиблими. Росіяни вкотре накрили вогнем Нікопольський район, - зазначив Резніченко.

Зокрема, у Марганці в результаті обстрілу загинули чоловік та жінка. Ще дев'ятеро людей отримали поранення. Трьох з них рятувальники дістали з під завалів.

Також зайнявся будинок. Вогнеборці полум’я уже вгамували. Всього пошкоджено 8 будинків, один – зруйновано.

Без світла залишилися 2 тис 200 родин. Аварійні бригади енергетиків уже лагодять лінії.

У Нікополі, попередньо, пошкоджені 10 будинків.

Обстріли на Донеччині 

Керівник Донецької ОВА Павло Кириленко зазначив, що протягом минулої доби через обстріли окупаційної армії загинуло семеро людей.

За його даними, за 22 вересня росіяни вбили 7 мирних жителів Донеччини: 3 у Бахмуті, 2 у Торецьку, 1 у Часовому Яру та 1 у Кліщіївці. Ще 17 людей отримали поранення.

Глава ОВА зазначив, що наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

У розбитій росіянами 9-поверхівці у Торецьку врятували 19 людей, серед яких двоє дітей.

Росіяни вдарили ракетою по житловому будинку вчора ввечорі. Від удару в одному з під'їздів обвалилися плити перекриття з 9 по 7 поверхи.

Кириленко відзначив, що значних людських жертв вдалося уникнути через те, що переважна більшість мешканців будинку евакуювалася: з 53 квартир заселеними залишалися 10.

Тому наслідки такого важкого удару можна вважати легкими: лише одна людина травмована.

Що відомо про обстріли Запоріжжя

Секретар міськради Запоріжжя Анатолій Куртєв повідомив, що протягом ночі кремлівська армія завдавала ударів по цивільній інфраструктурі міста.

Постраждали також місцеві жителі. Внаслідок нічних ударів по Запоріжжю постраждала цивільна інфраструктура міста, - зазначив Куртєв.

За його словами, наразі відомо про сім ушкоджених будинків, в яких повилітали шибки.

Він також повідомив про постраждалих громадян, не розкривши деталі.

Обстріли Миколаєва 

Керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що внаслідок чергового злочинного обстрілу кремлівською армією Миколаєва пошкоджень зазнали офісні будівлі, житлові будинки а також водогін та електромережі.

Вночі, 23 вересня, близько 00:35 у Миколаєві лунали вибухи. Попередньо, уражено офісну будівлю об’єкта промислової інфраструктури. Також пошкоджено приватні будинки, водогін та електромережі. Детальна інформація уточнюється, - зазначив Кім.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?