Військові РФ підривають безпеку на Запорізькій АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ підривають безпеку на Запорізькій АЕС

Військові РФ підривають безпеку на Запорізькій АЕС
Джерело:  online.ua

За інформацією представників розвідки Великої Британії, дії кремлівської окупаційної армії підривають безпеку на території Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі на Запоріжжі.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти погрожують влаштувати катастрофу на ЗАЕС

За словами представників Міноборони Великої Британії, після 5 місяців окупації наміри військових РФ щодо ЗАЕС залишаються не до кінця зрозумілими.

Однак дії, які вони зробили на об'єкті, ймовірно, підірвали безпеку і безпеку нормальної експлуатації станції.

Зокрема, військові кремлівської окупаційної армії розміщують військову техніку та особовий склад у прилеглих до ЗАЕС районах та також розміщують у цих районах артилерійські розрахунки для обстрілів української території на західному березі Дніпра.

Російські сили використовували ширшу територію об'єкта, зокрема сусіднє місто Енергодар, для відпочинку своїх сил, "використовуючи захищений статус атомної електростанції, щоб знизити ризик для свого обладнання та персоналу від нічних українських атак, - зазначають в МІноборони Великої Британії.

За словами керівника ВА Кривого Рогу Олександра Вілкула, кремлівська окупаційна армія накопичує сили поблизу міста.

Ми бачимо певне накопичення, військові все відстежують, ми відстежуємо. У нас побудована багато ешелонована глибока оборона, дуже багато ліній цієї оборони, наші війська дуже мотивовані, дуже високий бойовий дух, і ми готові до будь-якого розвитку подій, - зазначив Вілкул.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?