Військові РФ почали навчання на іранських ударних безпілотниках
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові РФ почали навчання на іранських ударних безпілотниках

Військові РФ почали навчання на іранських ударних безпілотниках
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати вважають, що протягом останніх кількох тижнів росіяни почали тренування з безпілотниками в Ірані. Це підтверджує те, що РФ має намір їх придбати.

Джерело: CNN 

Росіяни вже навчаються користуватися іранськими безпілотниками

Протягом останніх кількох тижнів російські офіційні особи проводили навчання в Ірані в рамках угоди про передачу БПЛА з Ірану в Росію, — сказав представник США.

Посадовець зазначив, що розвіддані про навчання нещодавно розсекречено.

Минулого місяця прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив , що Росія «немає коментарів з цього приводу», коли журналісти його запитали про безпілотники.

Минулого місяця CNN вперше повідомили, що російська делегація принаймні двічі відвідувала аеродром у центральному Ірані з червня, щоб перевірити збройові безпілотники. Про це повідомляв радниказ національної безпеки Джейк Салліван, а також свідчили супутникові зображення, отримані журналістами.

Іран почав демонстрацію Росії безпілотників Shahed-191 і Shahed-129 на аеродромі Кашан на південь від Тегерана в червні.

Обидва типи безпілотників здатні нести високоточні ракети. У липні Салліван заявив, що США вважають, що Іран має намір продати Росії сотні безпілотників, які Росія може використовувати у війні в Україні.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни намагаються поповнити свої запаси, через що вони звертаються до Ірану за обладнанням, вважають США. Представники США також стверджували, що зростаючі відносини між Іраном і Росією є прикладом того, чому США повинні зберегти свою присутність і вплив на Близькому Сході.

15 липня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Ірану Хосейном Аміром Абдоллахяном, у якій закликав не давати РФ жодної військової допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?