Військові РФ вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка під час окупації Харківщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка під час окупації Харківщини

Військові РФ вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка під час окупації Харківщини
Джерело:  online.ua

Журналісти "Суспільного" із посиланням на матеріали власного розслідування, повідомили про вбивство військовими злочинної армії РФ українського дитячого письменника Володимира Вакуленка під час окупації частини Харківської області. 

Джерело:  Суспільне

Що відомо про вбивство окупантами РФ Володимира Вакуленка на Харківщині 

Зазначається, що у березні цього року під час окупації частини Харківської області злочинці армії РФ викрали Володимира Вакуленка з його власного будинку в селі Капитолівка поблизу Ізюма.

Понад півроку батьки шукали зниклого сина, та згодом дізнались, що його викрали військові злочинці армїі РФ.

Після деокупації Ізюма було знайдено масове поховання і журнал місцевої ритуальної служби, в якому ім'я письменника значилося під номером 319.

І хоча спочатку прокуратура Харківської області заперечувала наявність тіла письменника, розслідувачі знайшли фото того, хто був похований під цим номером.

На ньому були прострелені документи Вакуленка, а також татуювання на руці, схоже на те, що мав письменник. Наразі загибель письменника підтвердила ДНК-експертиза.

Володимир Вакуленко - дитячий письменник, поет і лауреат численних літературних премій.

Володимир Володимирович Вакуленко(відомий як Володимир Вакуленко-К.) народився 1 липня 1972 року на Харківщині. Нагороджений відзнакою "Срібний тризуб" приуроченої до 20-річчя Незалежності України (2011). Лауреат: конкурсу патріотичної поезії «Золотий Тризуб» (2011), міжнародної літературної премії імені Олеся Ульяненка (2012), Всеукраїнського конкурсу імені Леся Мартовича (2014), Міжнародного конкурсу Коронація слова (2014).Автор книг «Монограмота» (2008), «Ви…не» (2011), "Сонечкова сім'я" (2011), "Ми, Провінція!" (2012).

У той же час представники Офісу Генпрокурора України заочно повідомили про підозру сержанту армії РФ у катуванні колишніх учасників  АТО у Катюжанці під час окупації частини Київської області.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури встановлено та повідомлено про підозру сержанту 83 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади Міноборони РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у лютому-березні 2022 року під час тимчасової окупації села Катюжанка Вишгородського району проводив обшуки будівель в населеному пункті.

Озброєний окупант незаконно затримав двох чоловіків – колишніх учасників АТО. Він погрожував їм вбивством і вимагав повідомити інформацію про розташування позицій ЗСУ.

Також його цікавило місце перебування учасників АТО, працівників правоохоронних органів та проукраїнськи налаштованих громадян.

Військовослужбовець РФ змусив чоловіків спуститися до підвалу місцевої школи, на території якої розташовувалось приміщення для катування затриманих людей.

Там впродовж декількох днів продовжувався незаконний допит потерпілих з метою одержання інформації. Їм погрожували розстрілом, били та катували, не давали їжу і воду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?