Військові РФ жорстко обстріляли Миколаїв та область — є загиблі
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ жорстко обстріляли Миколаїв та область — є загиблі

Військові РФ жорстко обстріляли Миколаїв та область — є загиблі
Джерело:  online.ua

За інформацією керівниці Миколаєвської облради Ганни Замазєєвої, з вечора 13 серпня та вніч на 14 кремлівська окупаційна армія обстрілювала Миколаїв та населені пункти у регіоні.

Джерело: Telegram-канал Ганни Замазєєвої

Наслідки обстрілів окупантами Миколаєва та області 

Вчора ввечері й сьогодні вночі обстріляно місто Миколаїв. Зафіксовані потрапляння ракет по портовій інфраструктурі та житловим кварталам. На зараз, є пошкоджені будинки і, на жаль, єпостраждалі, - зазначила Замазєєва.

Вона підкреслила, що під ударами ворожої артилерії опинились населені пункти Баштанського і Миколаївського районів.

Окрім цього обстріли були зафіксовані у Галіцинівській, Первомайській, Широківській та Березнегуватській громадах. У наслідок ворожих обстрілів зафіксовані руйнування житлових будинків, стадіону та магазинів.

На жаль, на зараз, вжевідомо про двох загиблих через нічні обстріли в населених пунктах Березнегуватської громади, - повідомила голова Миколаївської облради.

Вона додала, що станом на ранок в миколаївських лікарнях знаходяться 292 громадянина, що постраждали від атак окупантів на область. Ще 53 постраждалі отримали допомогу амбулаторно.

Між тим у ніч на 14 серпня російські окупанти завдали ракетних ударів по Зміївській громаді Харківської області.

За інформацією керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, через обстріл постраждали троє місцевих жителів.

За словами глави ОВА, через ракетні удари пошкоджені навколишні будинки і автомобілі. Одна з ракет влучила на території об'єкта критичної інфраструктури.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Крім того, протягом доби окупанти завдали ударів по Богодухівському, Чугуївському та Харківському районах області. Зокрема, багаторазовим ворожим обстрілам знову піддалися Циркуни (горіли будинки, гаражі, господарські будівлі).

За інформацією керівника Донецької ОВА Павла Кириленка, протягом доби від обстрілів кремлівської окупаційної армії на Донеччині загинули двоє людей, ще 10 громадян отримали поранення.

За 13 серпня росіяни вбили 2 мирних жителів Донеччини - у Красногорівці. Ще 10 людей отримали поранення. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі, - зазначив Кириленко.

Протягом ночі військові РФ обстрілювали Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровської області.

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, через ворожі обстріли поранення отримав один мирний житель.

Очільник обласної військової адміністрації зазначив, що загарбники вночі тричі накрили вогнем Нікопольський район.

"По Нікополю поцілили зі ствольної артилерії, 20 прильотів", - поінформував Резніченко.

За його словами, у місті пошкоджені:

  • 9 багатоповерхових;

  • 8 приватних будинків;

  • школа;

  • декілька магазинів.

Окрім цього, обстрілом зачепило газопроводи та лінії електропередач. Кілька тисяч нікопольчан перебувають без світла.

Наразі на місці працюють електрики. На щастя, жерт немає.

При цьому, за словами Резніченка, протягом ночі кремлівська армія обстрілювала з РСЗВ "Град" місто Марганець.

У мирні квартали прилетіло 30 російських снарядів. Поранений 69-річний чоловік, він у лікарні. У місті понівечені понад 10 приватних будинків й електромережа, - повідомив Резніченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?