Військові у Буркіна-Фасо влаштували державний переворот
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові у Буркіна-Фасо влаштували державний переворот

Військові у Буркіна-Фасо влаштували державний переворот
Джерело:  online.ua

Армія Буркіна-Фасо оприлюднила заяву про державний переворот та відсторонення президента країни Роша Каборе, а також припинення дії Конституції.

Джерело: Reuters

Що відбувається у Буркіна-Фасо 

Військові оприлюднили заяву від невідомої раніше організації – Патріотичного руху за захист та відновлення, (MPSR,) яку представляють всі військові підрозділи країни.

Зокрема, армійське керівництво повідомило про погіршення ситуації з безпекою в країні та про нездатність Роша Каборе об'єднати громадян країни і чинити опір повстанському ісламістському руху.

Два дні тому у столиці країни Уагадугу у таборах військових спалахнула стрілянина, викликана вимогами військових збільшити забезпечення для боротьби з ісламістськими повстанцями.

Військові повідомили, що після низки консультацій планують відновити конституційний порядок.

Представники MPSR також зазначили, що відсторонення президента Роша Каборе відбулося у мирний спосіб, без жертв, та насильства.

Однак за даними журналістів Reuters, вночі на території резиденції Каборе було чутно постріли. Де зараз перебуває відсторонений президент достовірно невідомо.

На державний переворот у Буркіна-Фасо відреагували представники Держдепу США, які закликали звільнити Каборе.

Рош Каборе (фото - Flickr.com)

Каборе зіткнувся з хвилями протестів останніми місяцями на тлі розчарування у зв'язку з убивствами мирних жителів та солдатів бойовиками, деякі з яких мають зв'язки з "Ісламською державою" та "Аль-Каїдою".

Армійські путчі призвели до повалення урядів за останні 18 місяців у Малі та Гвінеї. Військові також прийшли до влади в Чаді минулого року після того, як президент Ідрісс Дебі загинув.

МЗС Великої Британії оприлюднив заяву про плани РФ влаштувати держпереворот в Україні

У МЗС Великої Британії повідомили, що Кремль планував влаштувати державний переворот в Україні та назначити очільником уряду скандального проросійського політика Євгена Мураєва, який володіє телеканалом "Наш".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?