Військовий льотчик "Karaya" став Героєм України — він відвів несправний літак від Вінниці
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий льотчик "Karaya" став Героєм України — він відвів несправний літак від Вінниці

Військовий льотчик "Karaya" став Героєм України — він відвів несправний літак від Вінниці
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України військовому льотчику Вадиму Ворошилову з позивним "Karaya". Він збив дрони над Вінницькою областю і відвів пошкоджений літак від міста.

Джерело: указ президента від 5 грудня

Пілот Karaya став Героєм України

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу постановляю: Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Ворошилову Вадиму Олександровичу – майору, - йдеться в наказі.

Пілот винищувача МіГ-29 12 жовтня над Вінниччиною збив п’ять дронів-камікадзе Shahed-136.

Його літак отримав пошкодження, проте пілот відвів винищувач від населеного пункту та встиг катапультуватися.

У своєму Instagram він опублікував фото, зроблене після катапультування.

На відео з польотів все дуже гарно, літаки літають, ракети відстрілюються, але на жаль немає розуміння того, що відбувається за кадром, тому я вирішив виставити фото без редагування, - написав "Karaya".

На четвертий день після катапультування відвідали місце події, вибачився за створений дискомфорт жителям громади, подякував за стальні нерви, всебічну допомогу котру надали під час евакуації та віру в ЗСУ!, - написав льотчик пізніше в Instagram.

Тоді командувач Повітряних сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?