Візит прем'єра Японії до України може багато чого змінити — експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Візит прем'єра Японії до України може багато чого змінити — експерт

Візит прем'єра Японії до України може багато чого змінити — експерт
Джерело:  online.ua

Політичний експерт та керівник центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок звертає увагу на те, що 21 березня до України з офіційним візитом прибув прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда. Вкрай символічно, що це співпало з датою візитом президента КНР Сі Цзіньпіна у Росію. На переконання політолога, це не можна назвати простим збігом обставин.

Джерело: "24 Канал"

Експерт пояснив важливість візиту прем'єра Японії до України

Як стверджує Валерій Клочок, за кілька днів в певних колах уже було відомо про візит японського політика до України, що запланували на 21 березня.

Такі речі випадково не робляться. Японія довгий час не те що не підтримувала Україну, але ж ми розуміємо, що Японія фактично на сьогодні не завершила війни проти Росії, тодішнього Радянського Союзу. Мирного договору так і не підписано, то це знак кому? – поцікавився політичний експерт, натякаючи на Росію.

За його словами, подібні речі випадково не трапляються. Не можна також не згадати про те, що протягом останніх місяців Японія зблизилася із США.

Аналітик звертає увагу на те, що візит японського лідера є вкрай важливим й безпосередньо може вплинути на розвиток подій в Україні та на полі бою.

Як світ реагує на візит президента Китаю до РФ

Валерій Клочок нагадує, що 20 березня, коли китайський лідер прилетів до Путіна на переговори, США заявили про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 350 млн дол.

Окрім того, цього ж дня Україна отримала від Норвегії 8 танків Leopard 2, а офіційний Брюссель підтвердив виділення 2 млрд євро на снаряди, які нададуть ЗСУ протягом найближчих тижнів.

Не можна також не згадати про те, що 21 березня американський лідер Джо Байден підписав закон про розсекречення даних щодо походження коронавірусу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?