Влада невизнаного Придністров'я заявила про намір приєднатись до РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада невизнаного Придністров'я заявила про намір приєднатись до РФ

Влада невизнаного Придністров'я заявила про намір приєднатись до РФ
Джерело:  online.ua

Керівник так званого МЗС невизнаного Придністров'я Віталій Ігнатьєв заявив про намір регіону приєднатись до складу РФ.

Джерело:   Newsmaker

Придністров'я має намір приєднатись до РФ 

Ігнатьєв зазначив, що напрям політики влади невизнанної ПМР залишається незмінним у напрямку проголошення незалежності та приєднання до складу РФ.

Це відображено в підсумках референдуму 17 вересня 2006 року, де чітко позначено: незалежність з подальшим вільним приєднанням до РФ. Незалежність країни - безумовний пріоритет, - заявив керівник так званого МЗС ПМР.

На його заяву відреагували представники Бюро реінтеграції Молдови, підкресливши, що міжнародні партнери і конституційна влада рішуче підтримують формулу мирного врегулювання придністровського конфлікту, поважаючи суверенітет і територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів.

У відомстві підкреслили, що реінтеграція Молдови є основною метою переговорів про врегулювання придністровського конфлікту.

На заяву Ігнатьєва також відреагували у Держдумі РФ.

Зокрема, член комітету Держдуми з міжнародних справ Дмітрій Бєлік заявив, що бажання невизнаного Придністров'я увійти до складу Росії слід розглядати серйозно.

Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Сьогодні Придністров'я - той анклав Молдови, який не хоче бути з Румунією і водночас з радістю прийняв у себе російський миротворчий контингент. Так що пропозиція Придністров'я про приєднання до Росії – це не якесь неоглядне і далеке майбутнє, скоріше, цей напрямок у найближчій перспективі. І тому що там живуть російськомовні люди, близькі нам по духу, ми повинні розглядати цю пропозицію всерйоз, - зазначив Бєлік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?