Влада України відреагувала на скаргу Росії в ЄСПЛ
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада України відреагувала на скаргу Росії в ЄСПЛ

Влада України відреагувала на скаргу Росії в ЄСПЛ
Джерело:  online.ua

У скарзі Росії в ЄСПЛ проти України викладені всі міфи російської пропаганди. Влада України припускає, що Москва переплутала Європейський суд з прав людини з шоу на російському телебаченні. У Києві переконані, що ця перша в історії Росії міждержавна заява закінчиться гучною поразкою.

Джерело: Facebook глави Мін'юсту Дениса Малюськи

Міністр юстиції України вважає, що єдине, що скарга ЄСПЛ проти України дасть Росії - це додаткову можливість "промивати мізки".

"Судячи з прес-релізу Генпрокуратури країни-агресора і їх же МЗС, Росія сплутала ЄСПЛ з шоу на російському телебаченні - в заяві до суду виклали всі міфи російської пропаганди. Зовсім безглуздим такий вчинок не назвеш - у них з'явиться додатковий медіа-майданчик для промивання мізків і медіа-привід. Але з юридичної точки зору - їх очікує неминуча поразка ", - прокоментував Малюська позов.

Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина, в свою чергу, уточнив, що в скарзі РФ немає жодного посилання на те, які саме права, передбачені Європейською конвенцією з прав людини, порушені Україною.

"У повідомленні ГП РФ немає ніяких посилань на будь-які статті Конвенції чи Протоколи. І я не впевнений, що сам, без підказки від досвідчених працівників Прокуратури РФ, можу вгадати, чиї і які саме конвенційні права були порушені", ㅡ зазначив він.

Ліщина також вказав на те, що Росія в цій скарги не дотрималась навіть елементарних вимог прийнятності щодо термінів подачі заяви. Він також звернув увагу на "фальстарт" в оприлюдненні інформації Генпрокуратурою РФ про скаргу, оскільки на сайті суду ніякої інформації про нову міждержавну заяву немає.

Скарга Росії в ЄСПЛ проти України

Генпрокуратура Росії 22 липня повідомила про те, що РФ буде судитися проти України в ЄСПЛ. У скарзі перерахували 10 основних груп порушень. Вони стосуються: війни на Донбасі, "загибелі мирного населення, незаконного позбавлення волі і жорстокого поводження з людьми" в Києві і в Будинку профспілок в Одесі в 2014 році, "утисків і дискримінації" росіян, "водної блокади" в окупованому Криму та катастрофи MH17 .

"Це абсолютно закономірне звернення, яке передбачено правилами цієї міжнародної організації, ми дійсно не маємо реакції організації з багатьох питань, в рамках, знову ж таки, тих норм, які встановлені в цій організації, Росія вживає заходів", - прокоментували скаргу в ЄСПЛ проти України в Кремлі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?