Внаслідок ракетної атаки армії РФ по Києву постраждав відділ консульства Німеччини
Категорія
Україна
Дата публікації

Внаслідок ракетної атаки армії РФ по Києву постраждав відділ консульства Німеччини

Внаслідок ракетної атаки армії РФ по Києву постраждав відділ консульства Німеччини
Джерело:  online.ua

Внаслідок ранкової масованої ракетної атаки кремлівської армії по центру Києва було пошкоджено відділ консульства Німеччини. 

Джерело:  Bild

Наслідки ракетної атаки окупантів по центру Києва 

За словами екс-керівника фонду Бьолля у Києві Сергія Сумлінного, який опублікував фото із наслідками ракетних атак на своїй сторінці у Twitter, він вже звернувся до канцлера Олафа Шольца та міністра закордонних справ Анналени Бербок.

Можливо, ви захочете відправити пару танків "Леопард" і перевірити ситуацію на місці? - зазначив Сумлінний.

Російські окупанти атакували міста України 10 жовтня з акваторії Чорного моря та з Каспійського регіону.

Для масованого обстрілу застосовувались високоточні крилаті ракети наземного, морського та повітряного базування.

За інформацією представників Міноборони України, о 6:00 ранку оскаженілий диктатор дав команду атакувати мирні міста України з усіх напрямків ракетами різних типів, зокрема з акваторії Чорного моря та з Каспійського регіону.

Росіяни запускали ракети Х-101, Х-555 з району Каспію із одинадцяти літаків-ракетоносців стратегічної бомбардувальної авіації Ту-95 та Ту-160. Крилаті ракети "Калібр" - із кораблів у Чорному морі.

ОТРК "Іскандер" наземного базування запускали з різних напрямків. Також росіяни застосували ракети зенітних ракетних комплексів С-300 та РЗСВ "Торнадо-С".

Станом на 11:40 окупанти застосували по Україні більше 80 ракет. Силами ППО було збито близько 45 ракет.

Крім того, протиповітряною обороною було знищено 9 із 12 дронів-камікадзе Shahed-136.

При цьому очільник МЗС Молдови Ніку Попеску зазначив, що частина випущених кремлівською армією ракет летіла територією Молдови.

Три крилаті ракети, запущені сьогодні вранці по Україні з російських кораблів у Чорному морі, перетнули повітряний простір Молдови. Я доручив викликати для пояснень посла Росії, - зазначив міністр.

Ракети у повітряному просторі зафіксували спеціальні моніторингові системи.

В оборонному відомстві зазначили, що ракети становили небезпеку для інфраструктури Молдови і, зокрема, для цивільних літаків, які перебували у повітряному просторі країни.

Міноборони у взаємодії з відповідальними структурами країни уважно стежить за ситуацією в регіоні і рішуче засуджує атаки російської армії по містах України, які спричинили людські жертви, - зазначають представники оборонного відомства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?