ВООЗ назвала реальну небезпеку нового штаму коронавіруса Йота
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ назвала реальну небезпеку нового штаму коронавіруса Йота

ВООЗ назвала реальну небезпеку нового штаму коронавіруса Йота
Джерело:  online.ua

Новий штам коронавируса Йота не такий небезпечний, як штам Дельта. У ВООЗ запевняють, що ця мутація коронавіруса не викликає серйозного захворювання і ускладнень. В організації спростували, що штам Йота стійкий до вакцин і має високу летальність.

Джерело: брифінг експертки ВООЗ Марії Ван Керкхове

Представниця ВООЗ говорить, що на сьогоднішній день 90% мутацій коронавіруса відносяться до штаму Дельта. За її словами, Дельта у багато разів перевершує Йоту за небезпекою.

"В основному цей варіант присутній в США. Зараз у нас є інформація про 27 тисячах випадків, і, за нашими даними, кількість випадків зменшується", - зазначила вона.

Штам коронавіруса Йота - що про нього відомо

Штам Йота (B.1.526) виявили в Нью-Йорку ще в минулому році. Пізніше варіант був виявлений у всіх 52 штатах США, а також в 27 країнах світу.

Лабораторні дослідження цієї мутації показали, цей варіант помірно стійкий до нейтралізації терапевтичними антитілами і антитілами, індукованими вакциною або інфекцією.

Напередодні лікарі з Департаменту охорони здоров'я і психічної гігієни міста Нью-Йорка і Школи громадської охорони здоров'я при Колумбійському університеті повідомили, що штам Йота спровокував підвищену летальність серед літніх людей. Вони також попередили, що Йота передається на 15-25% швидше, ніж інші відомі штами COVID-19.

За оцінками вчених, варіант коронавіруса B.1.526 збільшує смертність від інфекції на 46% у людей у віці 45-64 років, на 82% - у людей у віці 65-74 років, на 62% - у людей старше 75 років.

ВООЗ включила штам Йота в список мутацій, що представляють інтерес. Також є інформація, що цей штам може змінювати властивості коронавіруса.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?