ВООЗ попереджає про наближення до найвищого рівня поширення COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ попереджає про наближення до найвищого рівня поширення COVID-19

ВООЗ попереджає про наближення до найвищого рівня поширення COVID-19
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно попередила міжнародну спільноту, що світ наближається до максимального рівня поширення пандемії коронавірусу. Протягом останніх двох місяців у світі тижневі показники захворюваності зросли щонайменше вдвічі.

Джерело: ВООЗ

За словами генерального директора ВООЗ Тедроса Аданома Гебрейесуса, світ наблизився до максимальних показників захворюваності від початку пандемії.

"У світі кількість нових випадків, зареєстрованих кожну тиждень, майже подвоїлося за останні два місяці. Це наближає нас до самого високого рівня інфікування за час пандемії", - наголосив глава ВООЗ.

В яких країнах фіксують стрімке поширення коронавірусу

За словами представників ВООЗ, наразі різке збільшення поширення COVID-19 фіксують у тих країнах, яким раніше вдалося уникнути широкого інфікування.

Так, Гебреїсус звернув увагу на Папуа – Нову Гвінею, де на початок року було менше ніж 900 інфікованих і 9 смертей, а зараз кількість хворих понад 9,3 тисячі людей, а також 82 летальних випадки.

Динаміка поширення коронавірусу в світі

Згідно з офіційними даними, стрімке зростання захворюваності на коронавірус триває сьомий тиждень поспіль, а зростання смертності — четвертий тиждень поспіль.

Минулого тижня ВООЗ офіційно заявила про більш ніж 4,5 млн нових випадків захворювання, що на 11% більше, ніж за попередні сім днів. Окрім того, наголошується, що смертність зросла на 7%.

Рада національної безпеки і оборони України звертає увагу на те, станом на 16 квітня в світі з початку пандемії коронавірус підтвердили майже у 140 мільйонів людей. Зокрема, протягом 15 квітня зареєстрували понад 500 тисяч нових випадків інфікування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?