ВООЗ приголомшила світ невтішним прогнозом щодо коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ приголомшила світ невтішним прогнозом щодо коронавіруса

ВООЗ приголомшила світ невтішним прогнозом щодо коронавіруса
Джерело:  online.ua

На тлі другої хвилі коронавіруса, яка розвивається ураганними темпами, весь світ завмер в очікуванні появи ефективної вакцини в надії, що вона зупинить пандемію і поширення інфекції. Але експерти Всесвітньої оргназіціі охорони здоров'я налаштовані не так оптимістично. Вони прогнозують, що світові не вдасться уникнути третьої хвилі пандемії і настане вона не через відсутність вакцини, а через бездіяльність влади, яка упустила можливість взяти під контроль COVID-19 в літній період. У ВООЗ попередили, що третя хвиля коронавіруса настане вже на початку 2021 року і закликали не послаблювати карантин, так як це обернеться необоротними наслідками. З таким попередженням виступив спецпредставник Всесвітньої організації охорони здоров'я по COVID-19 Девід Набарро, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Вони (керівники європейських країн - ред.) втратили можливість створити необхідну інфраструктуру в літні місяці, після взяття під контроль першої хвилі ... Зараз у нас друга хвиля. Якщо вони не побудують необхідну інфраструктуру, у нас буде третя хвиля на початку наступного року ", - спрогнозував Набарро.

Експерт підкреслив, що зараз перед багатьма західноєвропейськими країнами стоїть завдання знову взяти вірус під контроль, але при цьому не вдаватися до такої грубої міри, як повний локдаун, за який людям доводиться платити "високу ціну". Він привів у приклад країни Східної Азії, де, на думку спецпредставника ВООЗ, ситуація з коронавірусом дещо ліпша через "дуже чітку комунікацію" між владою і населенням.

"Ще один елемент, який дуже помітний в Східній Азії: після того, як число випадків зараження вдалося знизити завдяки сильній реакції людей, заходи не послаблюються. Люди поводяться так, що це перешкоджає поширенню вірусу: витримують дистанцію, носять маски, ізолюються, коли хворіють, миють руки і поверхні. Вони захищають групи, які знаходяться на найвищому ризику. Необхідно дочекатися, поки показники стануть низькими і залишатимуться такими ", - додав Набарро.

Окрему увагу він звернув увагу на Швейцарію, де вирішили відкрити гірськолижні курорти, в той час як інші альпійські країни, такі як Австрія, закрили місця зимового відпочинку. Набарро попередив, що Швейцарія через свої дії ризикує отримати "дуже високий рівень захворюваності та смертності".

Важливо відзначити, що кількість хворих на коронавірус в світі стрімко зростає - станом на 22 листопада захворіли вже майже 59 млн осіб. За останню добу в світі діагностували близько 600 тисяч нових випадків. Більше кількість хворих зростає в США, Індії, Італії, Бразилії, Росії та Польщі. Україна у світовій статистиці по щоденному приросту хворих знаходиться на 10 місці, серед країн Європи - на 7 місці. На сьогоднішній день більше 16,6 млн осіб продовжують хворіти, померли від ускладнень, викликаних COVID-19, більш 1,385 млн людей, вилікувалися - 40,5 млн пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МОЗ назвало єдиний спосіб уникнути повного локдауна в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?