Вперше чуєм: Грузія ігнорує прохання України про допомогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше чуєм: Грузія ігнорує прохання України про допомогу

Вперше чуєм: Грузія ігнорує прохання України про допомогу
Джерело:  online.ua

За словами тимчасово повіреного у справах України в Грузії Андрія Касьянова, офіційний Тбілісі вже місяць жодним чином не відповідає на запити української сторони щодо допомоги в умовах енергетичної кризи після ракетних ударів РФ.

Джерело:  "Новости-Грузия"

Грузія ігнорує прохання допомогти генераторами Україні

Український дипломат звертає увагу міжнародної спільноти на те, що наша країна наразі гостро потребує допомоги у відновленні системи електропостачання – генераторами і трансформаторами для освітлення лікарень, будинків і шкіл.

Він також додав, що з моменту звернення з цим проханням до влади Грузії минув уже місяць, однак офіційний Київ досі залишається без відповіді з боку Тбілісі.

Окрім того, Касьянов підтвердив, що Україна уже декілька разів зверталася до Грузії із закликом надати військову допомогу після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому, але ці запити також були проігноровані.

Український дипломат нагадав про допомогу нашої країни під час загострення ситуації в Абхазії у 1993 році, а також під час російсько-грузинської війни 2008-го, а також заявив, що Київ відкидає будь-які звинувачення у нібито спробах "втягнути Грузію у війну".

Реагуючи на слова Касьянова, очільник фракції правлячої партії "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе почав стверджувати, що "вперше чує" про прохання української сторони про постачання генераторів і трансформаторів.

Тбілісі максимально підтримує Україну на політичному рівні та надає гуманітарну допомогу, і якщо генератори потрапляють під гуманітарні цілі, то не бачить проблеми їх передати, - заявив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?