Втрати української армії є закритою інформацією — Генштаб ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Втрати української армії є закритою інформацією — Генштаб ЗСУ

Втрати української армії є закритою інформацією — Генштаб ЗСУ
Джерело:  online.ua

Генеральний штаб ЗСУ не може озвучити втрати серед українських військових у повномасштабній війні проти Російської Федерації, водночас наголошує на обов’язковому покаранні для країни-агресорки за вбивства та поранення українських громадян.

Джерело: Українська правда з посиланням на коментар керівника Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдана Сеника

Генштаб не може озвучувати втрати серед українських військових

За інформацією видання, на прохання прокоментувати цифру втрат України у війні , озвучену главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, Богдан Сеник наголосив, що втрати військових є закритою інформацією.

Ми не можемо підтвердити цю цифру, акцентуємо, що втрати української армії є службовою інформацією і підпадають під гриф обмеження оприлюднення. Водночас, якщо те, що озвучила глава Єврокомісії, дозволить притягнути до відповідальності країну-агресора, ми можемо лише підтримувати дії, які сприятимуть законному покаранню для тих, хто влаштував геноцид українського народу, – зазначив Богдан Сеник.

У Генштабі наголосили, що потрібно робити все для того, аби на лаві підсудних опинились усі відповідальні за втрати цивільних і військових громадян України.

Нагадаємо, 30 листопада президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму зверненні заявила, що Україна втратила понад 100 тисяч свої військових та 20 тисяч цивільних.

Після заяви Урсули фон дер Ляєн, директорка з політичних комунікацій Єврокомісії Дана Спінант додала, що дані про втрати 100 тисяч військових ЗСУ внаслідок агресії РФ включають поранених та загиблих.

Також на офіційній сторінці в глави ЄК в Twitter був опублікований фрагмент виступу, згодом його видалили і завантажили нове відео без даних про кількість загиблих військових та цивільних.

Речник президента України Сергій Никифоров у коментарі Суспільному зазначив, що дані про втрати ЗСУ оприлюднить президент Зеленський, "коли настане слушний момент", адже це чутлива інформація.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?