Вучич відмовляється підписати угоду про нормалізацію відносин із Косовом
Категорія
Політика
Дата публікації

Вучич відмовляється підписати угоду про нормалізацію відносин із Косовом

Вучич відмовляється підписати угоду про нормалізацію відносин із Косовом
Джерело:  online.ua

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що не проти нормалізації відносин із Косовом, але відмовився підписувати відповідну угоду, оскільки не визнає незалежності цієї країни. 

Джерело:  Reuters

Вучив відмовляється від підписання будь-яких угод із Косовом 

Напередодні  Вучич та прем’єр Косова Альбін Курті за посредництва ЄС узгодили механізм нормалізації відносин між країнами на озерному курорті в Північній Македонії, однак при цьому не було підписано жодного документа.

Я не хотів підписувати ні угоду про імплементаційний додаток минулої ночі, ні угоду, яку підтримує ЄС. Я не хочу підписувати жодних міжнародних юридично зобов’язуючих документів з Косово, тому що Сербія не визнає його незалежність, - пояснює Вучич.

За його словами, Сербія не проти нормалізації відносин із Косовом.

Ми хочемо подорожувати, ми хочемо вести бізнес, ви не можете жити ізольовано за 100-метровими стінами, - підкреслив президент Сербії.

Вучич виступ проти ордеру на арешт Путіна

На думку Вучича, видача ордеру на міжнародний арешт кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна матиме погані політичні наслідки і сприятиме продовженню війни в Україні.

Моє питання полягає в тому, що тепер, коли ви звинуватили його у найбільших військових злочинах, з ким ви збираєтеся говорити? Ви дійсно думаєте, що Росію можна перемогти за місяць, три місяці або рік? - зазначив Вучич.

На запитання журналіста, чи буде Путін заарештований у разі свого приїзду до Сербії, Вучич заявив, що це "безглузде питання", оскільки, поки триває війна, "Путіну нікуди йти".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?