WhatsApp почне передавати Facebook персональні дані користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

WhatsApp почне передавати Facebook персональні дані користувачів

WhatsApp почне передавати Facebook персональні дані користувачів
Джерело:  online.ua

Популярний месенджер WhatsApp повідомив про передачу Facebook персональних даних користувачів. Тепер реєстраційні дані акаунтів користувачів, зокрема, їх номери телефонів, дані про транзакції і взаємодії з іншими користувачами, IP-адреси, тощо потраплять в розпорядження соцмережі. Користувачів WhatsApp фактично зобов'язали погодитися з цією умовою до 8 лютого, щоб далі користуватися месенджером. Про нові правила WhatsApp повідомляє ONLINE.UA.

В оновленій, призначеній для користувачів угоді WhatsApp зазначено, що месенджер є частиною компаній Facebook, тому повинен ділиться інформацією про своїх користувачів.

"WhatsApp отримує інформацію від інших компаній Facebook і ділиться нею. Ми можемо використовувати інформацію, яку ми отримуємо від них, а вони можуть використовувати інформацію, якої з ними ділимося ми", - йдеться в угоді.

На нові правила WhatsApp вже відреагував засновник месенджера Telegram Павло Дуров. Він вважає оновлену угоду "відвертим шантажем" користувачів. На думку Дурова, у відповідь на примус ділитися своїми особистими даними люди відмовляться від WhatsApp на користь його месенджера.

Варто відзначити, що WhatsApp є однією з найбільш популярнаих безкоштовних систем миттєвого обміну текстовими повідомленнями для мобільних і інших платформ з підтримкою голосового і відеозв'язку. Функції месенджера дозволяють пересилати текстові повідомлення, зображення, відео, аудіо, електронні документи та навіть програмні установки через Інтернет. В Україні, згідно з дослідженнями, месенджером WhatsApp користуються близько 12% громадян, а в середньому близько 1 млрд осіб відправляють через WhatsApp по 55 млрд повідомлень щодня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що WhatsApp перестав функціонувати на пристроях, операційна система яких не була оновлено до iOS 9 або Android 4.0.3. Це сталося вже 1 січня 2021 року і торкнулося мільйонів пристроїв. WhatsApp тепер не працює на iPhone 4 і більш ранніх моделей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?