WhatsApp тимчасово відмовився від передачі даних після масового переходу користувачів в Telegram
Категорія
Технології
Дата публікації

WhatsApp тимчасово відмовився від передачі даних після масового переходу користувачів в Telegram

WhatsApp тимчасово відмовився від передачі даних після масового переходу користувачів в Telegram
Джерело:  online.ua

Популярний месенджер WhatsApp не почне передавати персональні дані користувачів Facebook з лютого. Вступ в силу нових правил перенесли на 15 травня 2021 роки після масового переходу користувачів месенджера в Telegram. Керівництво WhatsApp запевнило, що чутки про те, що Facebook після вступу в силу нових правил почне бачити приватні повідомлення користувачів, є дезінформацією, а листування користувачів як і раніше буде захищено наскрізним шифруванням. Важливо відзначити, що в WhatsApp відмовилися від передачі даних Facebook після того, як отримали масу відгуків користувачів, які обурилися тим, що в розпорядженні соцмережі опиняться їх особисті дані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог месенджера.

"Ми вирішили продовжити термін розгляду і прийняття наших умов користувачами. Ми не маємо наміру блокувати або видаляти будь-чиї акаунти 8 лютого. Крім того, ми плануємо активно працювати над тим, щоб розвіяти не відповідають дійсності чутки про принципи конфіденційності та безпеки спілкування в WhatsApp. потім ми поступово почнемо пропонувати нашим користувачам ознайомитися з новою політикою до 15 травня, коли нові можливості для компаній почнуть діяти ", - йдеться в повідомленні компанії.

У WhatsApp стверджують, що ні сам месенджер, ні Facebook не мають і не матимуть доступ до особистих повідомленнями користувачів. Також керівництво месенджера запевнило, що не має ніякої інформації про місцезнаходження користувачів і не ділиться їх контактами з Facebook.

"Недавнє оновлення ні в якому разі не стосується цих принципі.в У цьому оновленні ми пропонуємо нові можливості для спілкування з компаніями в WhatsApp, а також докладніше пояснюємо, як саме ми збираємо і використовуємо дані. Сьогодні покупки в WhatsApp ще не настільки поширені, але ми думаємо, що в майбутньому ця ситуація зміниться, і тому вважаємо, що користувачам буде корисно знати про наші нові послуги. Це оновлення ні в якій мірі не розширює наші повноваження щодо надання призначених для користувача даних Facebook", - пояснили в WhatsApp причину введення нових правил.

Як відомо, наміри WhatsApp передавати дані Facebook миттєво викликали хвилю невдоволення, яка обернулася для месенджера відтоком користувачів. Глава Telegram Павло Дуров вже заявив про наплив нових користувачів. Він опублікував список глав держав, які раптово відкрили свої Telegram-канали. За останній тиждень користувачами месенджера, як зазначив Дуров, стали президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і президент Бразилії Жаір Болсонару. Крім них, канали в Telegram мають глави України Володимир Зеленський, Узбекистану Шавкат Мірзієєв, Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор, Тайваню Цай Інвень, прем'єр-міністри Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, Сінгапуру Лі Сянь Лун і Ефіопії Абій Ахмед Алі. Дуров назвав цю ситуацію "найбільшою цифрової міграцією в історії людства". Він також заявив, що канали в Telegram стали "єдиним прямим способом для лідерів думок, щоб надійно зв'язатися зі своєю аудиторією".

Варто відзначити, що WhatsApp є однією з найпопулярніших безкоштовних систем миттєвого обміну текстовими повідомленнями для мобільних і інших платформ з підтримкою голосового і відеозв'язку. Функції месенджера дозволяють пересилати текстові повідомлення, зображення, відео, аудіо, електронні документи та навіть програмні установки через Інтернет. В Україні, згідно з дослідженнями, месенджером WhatsApp користуються близько 12% громадян, а в середньому близько 1 млрд осіб відправляють через WhatsApp по 55 млрд повідомлень щодня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що WhatsApp попередив про передачу Facebook персональних даних користувачів. Тепер реєстраційні дані акаунтів користувачів, зокрема, їх номери телефонів, дані про транзакції і взаємодії з іншими користувачами, IP-адреса, тощо потраплять в розпорядження соцмережі. Користувачів WhatsApp фактично зобов'язали погодитися з цією умовою до 8 лютого, щоб далі користуватися месенджером.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?