Як конфлікт зі США може вдарити по Китаю — аналіз WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Як конфлікт зі США може вдарити по Китаю — аналіз WSJ

Як конфлікт зі США може вдарити по Китаю — аналіз WSJ
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських журналістів, конфлікт Китаю зі США може завдати серйозного удару по економіці КНР. Так, повідомляється, що інвестори, яких раніше приваблювали китайські акції, наразі заговорили про інші шляхи примноження свого капіталу.

Джерело: The Wall Street Journal

Конфлікт зі США може підкосити Китай - дані журналістів

Аналітики звертають увагу на те, що після скасування жорстких карантинних обмежень індекс MSCI China стрибнув вгору майже на 30%, а індекс S&P 500 зріс на 1,2% за той самий період.

Goldman Sachs. прогнозує, що індекс MSCI досягне 85 до кінця року, що на понад 33% більше, ніж на рівні закриття четверга 63,6.UBS Group тим часом маркує китайські акції "найбільш бажаними" зі своїх глобальних стратегій, – пишуть журналісти.

Проте на ситуацію впливає також новий конфлікт між Вашингтоном та Пекіном.

У найгіршому випадку, санкції, подібні до тих, що були введені проти РФ після 24 лютого 2022 року, можуть стати причиною знецінення китайських активів інвесторів зі США.

Варто звернути увагу на те, що індекс MSCI обвалився приблизно на 15% з кінця січня, коли в повітряному просторі США зафіксували перший китайський шпигунський аеростат.

Попри побоювання багатьох інвесторів, гроші продовжують надходити до китайських фондів. Як вдалося дізнатися журналістам, лише цьогоріч інвестори вже встигли влити 8,2 млрд доларів у спеціальні фонди акцій КНР.

Глава Китаю уже публічно звинувачував США у "придушенні" його країни

Не можна не згадати про те, що президент Китаю Сі Цзіньпін почав цинічно звинувачувати Штати в організації "кампанії з придушення Китаю".

Західні країни на чолі зі США чинять проти нас всебічне стримування, оточення і придушення, що створює безпрецедентно серйозні виклики для розвитку нашої країни,— скаржився нещодавно лідер Китаю.

Що вкрай важливо розуміти, раніше Сі Цзіньпін ніколи не виступав із публічною та прямою критикою офіційного Вашингтона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?