Як працює громадський транспорт в умовах локдауну: відповідь Кабміну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як працює громадський транспорт в умовах локдауну: відповідь Кабміну

Як працює громадський транспорт в умовах локдауну: відповідь Кабміну
Джерело:  online.ua

В українському уряді нагадали, який чином вплине введення посиленого карантину на рух громадського транспорту. Жодної зупинки не передбачається, обмеження будуть виключно щодо кількості пасажирів у салоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал та пресслужбу КП "Київський метрополітен".

За оприлюдненими даними, кількість пасажирів у період з 8 до 24 січня не повинна перевищувати загальну кількість сидячих місць. Це торкається транспорту на рівнях міста, області, а також міжміського чи міжобласного масштабів.

Також може бути зміненим інтервал руху транспорту.

На окремих станціях метрополітенів можуть також обмежувати вхід пасажирів. Таким чином керівництво транспортних підприємств може запобігати скупченню людей на платформах чи у вагонах, що потенційно небезпечно в умовах епідемії COVID-19.

"З 8 до 25 січня метрополітен працюватиме у звичайному режимі. Деякі станції можуть обмежуватися на вхід для уникнення скупчень людей та дотримання карантинних заходів", - нагадали у "Київському метрополітені".

Також відомо, що локдаун передбачає повне закриття культурних чи розважальних закладів. Кафе та ресторани можуть працювати виключно в режимі на винос чи доставляти продукцію за адресою.

Магазини, які не продають їжу, медикаменти чи товари першої необхідності також мають бути закритими упродовж посилення карантину.

Як повідомляє ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я попередили українське населення про подальші спалахи коронавірусу COVID-19. Голова відомства Максим Степанов наголосив на збільшенні показників захворюваності упродовж січня та в лютому. Саме цим зумовлені дати локдауну по всій державі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?