Як Росія намагається замаскувати Кримський міст — відповідь розвідки Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Як Росія намагається замаскувати Кримський міст — відповідь розвідки Британії

Як Росія намагається замаскувати Кримський міст — відповідь розвідки Британії
Джерело:  online.ua

Російські війська провели навчання з димового маскування Кримського мосту, проте ця тактика вже виявилася неефективною під час війни РФ проти України.

Джерело: Міноборони Британії

У РФ не вийде вдало замаскувати Кримський міст

У розвідці Британії повідомили, що 24 травня Росія провела навчання з безпеки навколо Кримського мосту, який з’єднує російське місто Новоросійськ з Керчю на окупованому півострові.

Це включало створення димової завіси, яка частково маскувала міст.

Димову завісу заклали димогенератори ТДА-3, імовірно, 28-ї бригади військ ядерного, біологічного та хімічного захисту РФ.

У розвідці зазначають, що російська доктрина вважає використання диму частиною маскування (камуфляжу та обману) - на чому робиться сильний акцент.

Однак на практиці російська маскування була загалом неефективною на війні, ймовірно, через відсутність сильної функції централізованого планування та погану бойову дисципліну, яка знаходиться на низькому рівні, - йдеться у звіті.

Навчання на Кримському мосту

24 травня окупаційна влада Криму повідомила, що Кримський міст закрили через військові навчання.

Згодом над мостом помітили дим, а в "Управлінні федеральних автомобільних доріг "Тамань" заявили, що дим пов'язаний з навчаннями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?