Янукович позивається до Ради й скаржиться на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Янукович позивається до Ради й скаржиться на Україну

Янукович позивається до Ради й скаржиться на Україну
Джерело:  online.ua

27 листопада офіційно стало відомо, що президент-втікач Віктор Янукович подав до Окружного адмінсуду Києва позов на парламент України. Скандальний політик почав скаржитися на те, що з ним начебто вчинили несправедливо.

Джерело: Фейсбук Юрія Карісіра

Янукович подав до суду на Верховну Раду

Першу заяву про позов від ображеного президента-втікача на своїй сторінці оприлюднив його речник. В оприлюдненому опусі йдеться про те, що Віктор Янукович не може змиритися з відстороненням. Чомусь прессекретар "забув" нагадати, як у 2014 році скандальний політик втік до Ростова.

Як відомо, офіційний Київ надсилав у Росію запит про екстрадицію Януковича, проте досі команда очільника Кремля Володимира Путіна тримає Януковича у себе. За словами самого адвоката, він не бачив свого підзахисного від початку пандемії через коронавірус.

Київський апеляційний суд відмовив адвокатам

Що важливо розуміти, позов Віктор Янукович подав до одіозного ОАСКу, який славться своїми скандальними рішеннями.

Як уже згадувалося раніше, влітку поточного року Київський апеляційний суд відмовив адвокатам скандального політика у відкритті справи через початок спецрозслідування у справі про захоплення влади.

Поплічники президента-втікача робили все можливе, щоб подати апеляцію щодо судового рішення, яке, відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, не підлягає оскарженню.

Кримінальна справа проти Януковича і його сина

Нагадаємо, 25 серпня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) України дозволив заочне розслідування щодо експрезидента України Віктора Януковича та його сина у справі про заволодіння резиденцією «Межигір’я».

Раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою президенту-втікачу Віктору Януковичу та його синові.

У відомстві зазначали, що вони є підозрюваними у справі щодо заволодіння резиденцією Межигір’я шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Дії експрезидента кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», ч.3 ст. 209 ККУ («Відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом»), його сина – за цими же статтями як співучасника.

7 жовтня суд заочно арештував Віктора Януковича у справі Межигір’я.

НАБУ розслідує справу з грудня 2019 року, матеріали кримінального провадження вже налічують понад 1500 томів.

Читайте також:

  • Сина Януковича заочно арештували у справі Межигір’я

  • Президент-втікач Янукович неочікувано звернувся до усіх українців.

  • Печерський суд ухвалив важливе рішення проти Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?