Японія назвала особливу "коронавірусну" умову проведення Олімпіади-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

Японія назвала особливу "коронавірусну" умову проведення Олімпіади-2020

Японія назвала особливу "коронавірусну" умову проведення Олімпіади-2020
Джерело:  online.ua

В Японії розкрили найбільший епідемічний показник із захворюваності на коронавірус COVID-19, за умови неперевищення якого можливе проведення Олімпіади влітку 2021 року.

Джерело: Asahi Shimbun

За словами голови медичної асоціації Токіо Харуо Одзакі, для безпечного проведення Ігор кількість нових випадків на добу має бути не вищою за 100.

“Якщо кількість інфікованих зменшиться приблизно до 100 на добу, кількість стаціонарних і важких хворих скоротиться, також знизиться і навантаження на сферу медицини. Згідно з планом проведення змагань, лікарі та медсестри будуть допомагати спортсменам і глядачам на стадіоні та прилеглих станціях надання допомоги. Якщо в Токіо приріст заражень буде на рівні близько 100, то лікарі і медсестри дійсно зможуть дозволити собі співпрацювати з організаторами Ігор”, - наголосив експерт.

Одзакі звернув увагу на відсутність ефективності чинного режиму надзвичайної ситуації, якщо його скасують 31 травня - як передбачено наразі.

“Якщо скасувати НС, коли приріст буде на рівні 300-400, то в наступні два місяці не виключено, що прийде нова сильна хвиля заражень. Щоб досягти мети скоротити зараження до 100 в день, потрібно продовжити режим НС до кінця червня і обмежити переміщення людей”, - наголосив керівник організації.

Олімпіада в Японії

Погіршення епідемічної ситуації у східній країні спонукало місцеву владу пролонгувати режим надзвичайної ситуації в Токіо та окремих західних префектурах - Осака, Кіото, Хего.

Загальна кількість коронавірусних випадків на території Японії від початку пандемії сягнула 667 тисяч. Кількість летальних інцидентів через це сягнула понад 11 тисяч. За попередню середу рівень нових випадків у Токіо склав 969.

Олімпійські ігри японська столиця мала б приймати ще торік, однак ці плани зірвав карантин, який ввели майже в усіх країнах світу через стрімке та несподіване поширення коронавірусу.

Було вирішено перенести Олімпіаду на 2021 рік, однак японська влада попри встановлення чітких термінів змагань, схоже, все ще коливається. неодноразово зазначалося, що повторне перенесення неможливе - це означатиме повний зрив заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?