Японія заявила про влучання ракет Китаю у її води
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія заявила про влучання ракет Китаю у її води

Японія заявила про влучання ракет Китаю у її води
Джерело:  online.ua

4 серпня японський уряд офіційно повідомив, що 5 балістичних ракет, які випустили військові Китаю під час своїх навчань біля Тайваню, вперше впали у виняткову економічну зону Японії.

Джерело:  Kyodo

Ракети Китаю влучили у води Японії

За словами очільника Міністерства оборони Нобуо Кісі, це перший випадок, коли балістична ракета, що належить армії КНР, потрапила у японські води.

Це серйозна проблема, яка стосується національної безпеки нашої країни та безпеки людей, - наголосив міністр.

Окрім того, наголошується, що уряд Японії заявив дипломатичний протест офіційному Пекіну.

Як відомо, 2 серпня влада КНР підтвердила, що має намір провести деякі зі своїх найбільших військових навчань, включно з запусками балістичних ракет, у відповідь на візит до Тайваню спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі.

Визначені Китаєм зони для навчань розташовані довкола Тайваню і місцями перекривають ділянки, які Тайвань вважає своїми територіальними водами, подекуди - впритул до важливих портів. Керівництво Тайваню звинувачує Китай у де-факто блокаді, - йдеться в повідомленні.

За словами представника Ради національної безпеки Штатів зі стратегічних комунікацій Джона Кірбі, команда Джо Байдена не дозволить себе залякати погрозами та войовничою риторикою Китаю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?