Його попросили напасти на Україну: Берлусконі цинічно спробував виправдати Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Його попросили напасти на Україну: Берлусконі цинічно спробував виправдати Путіна

Його попросили напасти на Україну: Берлусконі цинічно спробував виправдати Путіна
Джерело:  online.ua

Експрем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі спровокував новий гучний скандал, заявивши, що російський диктатор Володимир Путін, мовляв, був змушений розпочати вторгнення в Україну, адже його про це попросили.

Джерело:  Reuters

Берлусконі знову заговорив про Путіна та Україну

За словами скандального політика, до війни проти України "Путіна підштовхнув російський народ, партія, його міністри".

Сільвіо Берлусконі також почав стверджувати, що спочатку план офіційної Москив полягав у тому, щоб захопити українську столицю "протягом тижня", замінити главу держави Володимира Зеленського "урядом порядних людей" і вивести війська ще за тиждень.

Я навіть не зрозумів, чому російські війська розосередилися по Україні, хоча, на мою думку, вони мали залишатися лише навколо Києва, - дивується давній друг кремліського диктатора.

Що цікаво, одіозний політик публічно визнав, що зараз "Путін потрапив у справді складну і драматичну ситуацію".

Він також додав, що рішення Путіна про напад було прийняте у відповідь на звернення проросійських "сепаратистів" на сході України.

За словами Берлусконі, їхні ватажки звернулися до Кремля і прямо сказали російському диктатору:

Будь ласка, захищайте нас, бо якщо ви не захищатимете нас, ми не знаємо, як це може закінчитися, - цинічно зазначає експрем'єр-міністр Італії

Що важливо розуміти, партія Берлусконі "Вперед, Італіє" належить до правої коаліції, що, як очікується, виграє вибори в неділю та сформує уряд.

Заява Берлусконі про Україну та Путіна спровокувала новий скандал

Це скандальні та дуже серйозні слова. Якщо в неділю ввечері результат буде сприятливим для правих, найщасливішою людиною буде Путін, - виступив із коментарем з цього приводу глава лівоцентристської Демократичної партії Енріко Летта.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?