Його потрібно зупинити: Меркель екстрено закликала світ мобілізуватися
Категорія
Світ
Дата публікації

Його потрібно зупинити: Меркель екстрено закликала світ мобілізуватися

Його потрібно зупинити: Меркель екстрено закликала світ мобілізуватися
Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель звернулася до німців, а також усієї міжнародної спільноти з терміновим попередженням – вона публічно визнала, що її команда на межі втрати контролю над пандемією і тому вважає ситуацію з коронавірусом загрозливою і драматичною. Канцлерка Німеччина звернула увагу на те, що "кожен день має значення", а також закликала весь світ мобілізуватися, щоб отримати шанс зупинити поширення вірусу. На тлі загострення ситуації з пандемією Ангела Меркель навіть перенесла відеосаміт з прем'єр-міністрами федеральних земель, на якому мали обговорити епідеміологічну ситуацію, з п'ятниці на середу. Екстрене попередження політикиня зробила під час зустрічі з керівництвом своєї партії, передає ONLINE.UA з посиланням на видання Bild.

"Треба буде обговорити, що можна зробити, щоб якомога швидше зупинити поширення вірусу... Наша увага повинна бути зосереджена на тому, що федеральний уряд та уряди земель можуть зробити разом, щоб якомога швидше подолати цю тенденцію", – підкреслив представник уряду Штеффен Зайберт.

За словами останнього, кількість нових інфекцій, які реєструються щодня, майже подвоїлася у ФРН протягом тижня. Відсоток людей похилого віку серед інфікованих стрімко зростає, саме тому лікарні змушені приймати дедалі більше хворих на Covid-19.

Після цього Ангела Меркель поскаржилася своїй команді, що заходів щодо стримування коронавірусу недостатньо, оскільки темпи зараження сповільнити не вдалося і органи охорони здоров'я більше не можуть відслідкувати ланцюжок зараження. На думку канцлерки, ФРН уже незабаром може опинитися в "складній ситуації", коли ліжок у відділеннях інтенсивної терапії бракуватиме.

"Поширення інфекції потрібно зупинити, оскільки ситуація дуже динамічна і драматична", – зізналася Ангела Меркель.

Як уже згадувалося раніше, 25 жовтня Інститут Роберта Коха, який знаходиться в Німеччині, підтвердив понад 11 000 нових випадків зараження коронавірусом у ФРН.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава КМУ Денис Шмигаль розповів, чи готовий уряд оголосити локдаун в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?