З візитом до Києва вперше прибув очільник МЗС Великої Британії: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

З візитом до Києва вперше прибув очільник МЗС Великої Британії: що відомо

З візитом до Києва вперше прибув очільник МЗС Великої Британії: що відомо
Джерело:  online.ua

До Києва із візитом вперше прибув керівник МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі, який планує провести низку зустрічей із керівництвом України.

Джерело: BBC 

Що відомо про візит голови МЗС Великої Британії до Києва 

Зазначається, що Клеверлі прибув до Києва увечері 24 листопада. Вже сьогоді очільник МЗС Великої Британії має провести зустріч із своїм українським колегою Дмитром Кулебою та президентом Володимиром Зеленським.

Крім того, міністр анонсував новий пакет допомоги Україні. Британія надасть Україні 24 карети швидкої допомоги, 11 машин екстреної допомоги, враховуючи 6 броньованих авто.

Також Україна отримає 3 млн фунтів стерлінгів для відновлення інфраструктури, зокрема шкіл та притулків, які були зруйновані з початку війни. Також кошти Британії будуть спрямовані на підтримку жертв сексуальних насильств, які постраждалих під час вторгнення РФ.

Слова не втримають світло цієї зими. Слова не захистять від російських ракет. Великобританія не просто говорить про Україну, ми надаємо конкретну підтримку для захисту України, - наголосив очільник МЗС Великої Британії на своїй сторінці в Twitter.

Кошти також будуть спрямовані на підтримку жертв сексуального насильства під час агресії РФ.

Клеверлі зазначив, що з настанням зими Росія прагне "зламати рішучість України своїми жорстокими нападами на цивільне населення, лікарні та енергетичну інфраструктуру".

В умовах регулярних бомбардувань Києва, візит глави МЗС, який відбувся після візиту до української столиці прем'єра Ріші Сунака в суботу, проводиться з високим рівнем безпеки.

Наша підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно цій чудовій країні для відновлення – наголосив Клеверлі.

Окрім зустрічей з більшістю українського політичного керівництва, Клеверлі також відвідає центр для біженців та школу, яка має відкритися незабаром після відновлення за підтримки Великої Британії.

Він також зустрінеться зі співробітниками посольства Великої Британії та людьми, які працюють над захистом прав людини в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?