Загострення на міжнародній арені й нові провокації РФ — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення на міжнародній арені й нові провокації РФ — головне зі звернення Зеленського

Загострення на міжнародній арені й нові провокації РФ — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

3 серпня глава держави Володимир Зеленський записав нове звернення до українців, під час якого прокоментував ситуацію на міжнародній арені та нові провокації Росії.

Джерело: сайт ОПУ

Зеленський записав звернення до українців

Цими днями в нашому інформаційному просторі та в соцмережах дуже багато повідомлень про конфліктні ситуації та загрози, які є в інших географіях. Спочатку – Балкани, потім – Тайвань, тепер може бути Кавказ... Усі ці ситуації здаються різними, хоча їх об’єднує один чинник, а саме: глобальна архітектура безпеки не спрацювала. Якби спрацювала, не було б усієї цієї конфліктності, - наголосив український лідер.

Окрім того, Володимир Зеленський повідомив, що Швейцарія нарешті приєдналася до сьомого пакету санкцій Європейського Союзу – він подякував Берну за це. На його переконання, коли країна не залишається нейтральною в захисті цінностей і людської моралі – це дуже вагомий сигнал для всього світу.

Він також звернув увагу на те, що Кремль нарешті почав усвідомлювати неминучість визнання Росією державою-терористом.

Росія точно – номер один серед терористів. І це точно заслуговує на юридичні наслідки, зокрема у рішеннях Сполучених Штатів та інших світових суб'єктів. Саме через це з Москви пішла нова пропагандистська активність. Вони раптово вирішили визначити «азовців» терористами, хоча коли це робить держава-терорист, то це очевидно абсурдно. Вони активують різних емісарів із тезами про те, що держава-терорист нібито хоче переговорів... Якби Росія справді реально хотіла закінчення війни, вона б не стягувала зараз резерви на український південь і не плодила б на українській території масові могили убитих невинних людей. Ну і взагалі це просто огидно, коли колишні лідери вагомих держав із європейськими цінностями працюють на Росію, яка воює проти цих цінностей, - підкреслив президент України.

Володимир Зеленський також повідомив, що підписав новий указ про нагородження наших воїнів. 194 учасники бойових дій відзначені державними нагородами.

28 із них – посмертно. Вічна пам’ять кожному, чиє життя забрали терористи! Слава всім, хто воює за Україну! Слава Україні! - підсумував глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?