Загострення ситуації на ЗАЕС та успіхи ЗСУ на фронті — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення ситуації на ЗАЕС та успіхи ЗСУ на фронті — головне зі звернення Зеленського

Загострення ситуації на ЗАЕС та успіхи ЗСУ на фронті — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський записав звернення до українців та розповів головні новини 6 серпня.

Джерело: сайт ОПУ

Зеленський записав звернення до українців

Насамперед президент подякував усім українським воїнам, які продовжують відважно боронити незалежність нашої країни на фронті.

Російська армія не змінить своєї тактики. Окупанти знають, що програють українцям у прямих боях, поступаються у майстерності, і тому ворог робить таку ставку на артилерію й тотальні обстріли. Вони намагаються зруйнувати все перед собою та зайти на руїни. І я вдячний кожному й кожній, хто і в таких умовах все ж стримує окупантів на Донбасі, на Харківщині, на Миколаївському напрямку – всюди, де зараз найгостріше протистояння, - наголосив глава держави.

За словами українського лідера, протягом минулого тижня ЗСУ та наша розвідка досягли потужних результатів у знищенні логістики російської армії, тилових баз окупантів. І кожен удар по складах боєприпасів ворога, по їхніх командних пунктах, по скупченнях російської техніки рятує життя всіх нас, життя українських військових і цивільних.

Окрім того, президент подякував партнерам за необхідну зброю, яку регулярно отримує українська армія.

Вдалося відновити морський експорт української агропродукції. Наші порти на Чорному морі знову працюють. І хоч поки що дуже рано давати загальні оцінки процесу, все ж можна сказати, що це позитивно і для нашої держави, і для всіх наших партнерів, - додав Зеленський.

Окрім того, команда президента суттєво розширила можливості для України на африканському напрямку – були й нові контакти з лідерами держав, і спілкування з журналістами.

На жаль, маємо значне загострення ситуації навколо Запорізької АЕС. Російські терористи стали першими у світі, хто використовує для терору атомну станцію. Найбільшу у Європі! Звертатимемо увагу світу на це й наполягатимемо на нових санкціях для Росії за створення такої глобальної загрози. Попри те, що російські обстріли атомної станції є одним з найнебезпечніших злочинів проти українців та всіх європейців, проти права на життя кожної людини, чомусь немає звіту й навіть простого повідомлення від Amnesty International про це. Дуже красномовне мовчання, яке ще раз вказує на маніпулятивну вибірковість цієї організації, - наголосив глава держави.

Зеленський звернув увагу на те, що один із найбільш відповідальних напрямків на серпень і вересень – це реалізація Fast Recovery рlan.

Те, що необхідно зробити на звільненій від ворога території, щоб дати людям умови для нормального життя та підготуватися до осінньо-зимового сезону. Загалом уже звільнено 1060 населених пунктів, і абсолютна більшість із них потребує значних відновлювальних робіт, розмінування, будівництва соціальних об’єктів. І я дякую всім нашим партнерам, які долучилися до відповідних робіт, - підсумував президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?