Загострення у Косово — постраждали солдати НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Загострення у Косово — постраждали солдати НАТО

Загострення у Косово — постраждали солдати НАТО
Джерело:  online.ua

У Косово почалося нове загострення, яке спровокували сутички у місті Звечани. Згідно з останніми даними, під час них постраждали миротворці НАТО у складі місії KFOR, а також серби, що протестували під адмінбудівлею через невизнання місцевих виборів.

Джерело:   "Європейська правда"

Що відомо про нове загострення у Косово

Як повідомляє пресслужба місії KFOR, наразі відомо про 25 постраждалих бійців Альянсу, серед яких було багато італійців.

Очільник МЗС Італії Антоніо Таяні уже офіційно підтвердив, що троє з постраждалих італійців перебувають у важкому стані.

Хочу висловити свою солідарність із солдатами місії KFOR, які постраждали в Косово під час сутичок між сербськими демонстрантами та косовською поліцією, – заявив дипломат.

За словами місцевих журналістів, також відомо про 50 постраждалих сербів. З них один перебуває в критичному стані, ще двоє – у важкому. Під час сутичок отримав поранення грудної клітини колишній очільник Звечан Драгіша Мілович.

Що відомо про ситуацію у Звечанах

Напруга у місті посилилася після того, як члени просербської місцевої партії "Сербський список" відмовились виконувати розпорядження миротворців відійти від будівлі муніципалітету, і прорвали кордон поліцейських і миротворців.

Реагуючи на їхні дії, солдати НАТО вирішили застосувати світло-шумові гранати, також, як стверджують місцеві ЗМІ, вогнепальну зброю.

Не можна також не згадати про те, що декілька днів тому в кількох муніципалітетах на півночі Косова виникли сутички: поліцейські вдалися до застосування сльозогінного газу і водометів з метою розгону сербських протестувальників.

Причиною стала відмова місцевих сербів брати участь у регіональних виборах у квітні та визнавати їхні результати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?