Захід пообіцяв Україні понад 300 важких танків — посол України у Франції
Категорія
Україна
Дата публікації

Захід пообіцяв Україні понад 300 важких танків — посол України у Франції

Захід пообіцяв Україні понад 300 важких танків — посол України у Франції
Джерело:  online.ua

За словами посла України у Франції Вадима Омельченка, західні партнери пообіцяли надати Україні 321 важкий танк для проведення контрнаступу.

Джерело:  BFMTV

Що відомо про танкову допомогу Заходу Україні

На сьогоднішній день багато країн офіційно підтвердили свою згоду на поставку 321 важкого танка в Україну. Що стосується термінів поставки, то вони варіюються в кожному конкретному випадку. Деяким потрібно провести технічне обслуговування, інші вирішують питання логістики, треті чекають на отримання інших моделей, щоб віддати ті, які вони дають. Нам потрібна ця допомога якнайшвидше. Якщо чекати до серпня чи вересня, то буде занадто пізно, - повідомив Омельченко.

За словами Омельченка, Україна готується до можливого наступу Росії на кількох фронтах навесні 2023 року.

Ми не боїмося, ми готуємося дуже серйозно, -підкреслив український дипломат.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що наразі Україні потрібно від 300 до 500 танків.

Президент зізнався, що дуже вдячний партнерам за танки, але справжнє полегшення відчує тільки тоді, коли ця техніка почне працювати на полі бою.

Кількість танків та термін, коли вони до нас можуть доїхати, грають невід'ємну і надважливу роль в порівнянні з тим, яке і коли було прийнято рішення, -підкреслив президент України.

Зеленський зазначив, що частина зброї, яку пообіцяли поставити партнери, вже в Україні. Але частина все ще не доїхала. У цьому контексті він згадав про терміни поставки Abrams з боку США, зазначивши, що танки можуть прибути занадто пізно.

Запізно. Але я не знаю реальної ситуації на цю хвилину, коли вони повинні бути, коли Америка дасть нам Abrams. І я не знаю реально, коли саме прибудуть танки з Європи, - підкреслив президент України.

Також Зеленський згадав про рішення глави Франції передати Україні танки ще два тижні тому. У нього, як у президента воюючої країни, немає часу стільки чекати, сказав український лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?