Захід цікавлять запаси титану в Україні для подальшого стримування РФ та Китаю — Newsweek
Категорія
Світ
Дата публікації

Захід цікавлять запаси титану в Україні для подальшого стримування РФ та Китаю — Newsweek

Захід цікавлять запаси титану в Україні для подальшого стримування РФ та Китаю — Newsweek
Джерело:  online.ua

США та західні партнери дуже цікавляться запасами титану в Україні, як ключового металу під час розробки передових озброєнь на тлі подальшого протистояння РФ та Китаю.

Джерело:  Newsweek

Захід планує використати український титан для новітніх озброєнь у війні проти РФ та Китаю

Журналісти видання підкреслюють, що США відмовились від зберігання власної титанової губки у запасах національної оборони, а останній американський виробник титанової губки закрився у 2020 році.

У разі перемоги України у розв'язаній Кремлем злочинній війні, США та союзники зможуть відкрити новий канал видобутку титану.

Однак, якщо ці родовища та підприємства опиняться під контролем Кремля, глобальний вплив РФ у світі значно зросте.

Залежність Заходу від російського титану означає, що цей метал досі уникає тиску санкцій.

Аерокосмічний гігант Boeing зберігає своє спільне підприємство з російською компанією "Ависма" – найбільшим у світі експортером титану – хоча після вторгнення заморозив замовлення.

Інші, такі як європейська корпорація комерційних літаків Airbus, продовжують закуповувати титан у Росії.

Експерти з національної безпеки та прихильники України все частіше закликають політиків дивитися на схід.
У торішньому щорічному законопроєкті про оборонні витрати Державному департаменту було наказано вивчити можливість використання джерел титану з України як потенційну альтернативу китайським та російським джерелам.

Україна має справді значні запаси рідкісноземельних мінералів, і якщо ми правильно розіграємо наші карти, це може стати справді привабливою альтернативою російським та китайським джерелам, від яких наразі існує велика залежність, - підкреслив представник Конгресу США.

За інформацією представника оборонної промисловості США, титан необхідний для створення зброї, яка допоможе стримувати Пекін.

Я думаю, що китайці, на жаль, дуже добре розуміють оборонно-промислову базу США та її вразливі місця, - підкреслив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?