Залужний відреагував на гучний скандал в Міноборони України
Категорія
Політика
Дата публікації

Залужний відреагував на гучний скандал в Міноборони України

Залужний відреагував на гучний скандал в Міноборони України
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний прокоментував гучний скандал, який спалахнув навколо Міністерства оборони України. Він закликав ретельно перевірити звинувачення в корупції на адресу оборонного відомства і порадив не перекладати відповідальність підлеглих на керівника. Це, за його словами, шкодить справі і суперечить принципам НАТО.

Джерело: Фейсбук-сторінка Валерія Залужного

Залужний відреагував на скандал в Міноборони України

Головнокомандувач звертає увагу українців на те, що система військового управління повинна бути непохитною, особливо в умовах війни.

Як стверджує Валерій Залужний, після 24 лютого 2022 року потреби Збройних сила України стрімко зросли, однак, попри це, українські захисники забезпечені амуніцією, формою та харчуванням, належної якості та в достатній кількості.

Він також вкотре повторив, що в Міністерстві оборони та Збройних силах "сповідується нульова толерантність до корупції", тому усі дані про можливі її прояви повинні уважно перевірятися, отримувати правову оцінку та відповідне реагування.

Перекладання відповідальності чи провини підлеглих на керівників не тільки шкодить справі, але й суперечить управлінським принципам НАТО, на які ми прагнемо перейти. Це стосується і Міністерства оборони, і Збройних сил, - наголосив Валерій Залужний.

Що відомо про скандал в Міноборони України

Українське видання ZN.ua опублікувало розслідування про те, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців дорожче у два-три рази, ніж у магазинах Києва.

Згідно з даними журналістів, грудневу угоду з "Актив компані" від імені відомства підписав Богдан Хмельницький, який фігурував у справі про розкрадання 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції.

Команда глави оборонного відомства Олексія Резнікова назвала інформацію про задорогі харчі брехнею та маніпуляцією та обіцяла звернутися до СБУ.

Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку і був звільнений 24 січня на тлі звинувачень журналістів.

Пізніше НАЗК заявило, що вимагає від Резнікова провести службове розслідування щодо керівника департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького, на якого вже склали адміністративний протокол.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?