Заробітчани принесли Україні більше грошей, ніж прямі інвестиції – радник прем'єра
Категорія
Економіка
Дата публікації

Заробітчани принесли Україні більше грошей, ніж прямі інвестиції – радник прем'єра

Заробітчани принесли Україні більше грошей, ніж прямі інвестиції – радник прем'єра
Джерело:  online.ua

Українська економіками за підсумками 2019 року отримала більше грошових надходжень від так званих заробітчан за кордоном, ніж через прямі інвестиції. показники розрізняються принаймні у три рази. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію обговорення проєкту Національної економічної стратегії – 2030.

За словами радника прем’єр-міністра Кирила Криволапа, українська економіка все ще долучає менше інвестицій, ніж сусідні держави.

“Починаючи з перших років незалежності українська економіка залучила близько 50 млрд доларів за показником FDI Stock, тобто це накопичені інвестиції. За цей же проміжок часу в Польщі було накопичено близько 240 млрд доларів інвестицій”, - наголосив директор Центру економічного відновлення.

Згідно з підсумками 2019 року, українська сторона залучила інвестицій до 6 мільярдів доларів. Це утричі менше у порівнянні з сусідньою Польщею.

“Прямі іноземні інвестиції зросли на 7% у 2019 році і були в 3 рази менше ніж переклади від трудових мігрантів”, - додав Криволап.

Водночас за 10 місяців 2020 року обсяг інвестування становив 220 мільйонів доларів.

Експерт виступив під час обговорення проєкту Національної економічної стратегії – 2030, яке почалося вранці у п’ятницю, 22 січня. У заходах запланована участь прем’єра Дениса Шмигаля, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, міністра фінансів України Сергія Марченка та представників інших відомств.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво Національного банку України підтримало рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. За словами представників регулятора, враховуючи наявний баланс ризиків, здебільшого тимчасовий характер проінфляційних факторів, а також слабку інвестиційну активність та пригнічені настрої бізнесу на тлі посилення карантину, правління Національного банку вирішило зберегти облікову ставку незмінною в січні 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?