Засідання Ставки та ситуація в енергетиці — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Засідання Ставки та ситуація в енергетиці — головне зі звернення Зеленського

Засідання Ставки та ситуація в енергетиці — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський розповів про чергове засідання Ставки, ситуацію в енегретиці, а також нову допомогу Україні від Канади під час звернення до українців.

Джерело: ONLINE.UA

Засідання Ставки Верховного Головнокомадувача

За словами президента, головні питання, які обговоролювала його команда – Донеччина, Луганщина, Харківщина, Запорізька область, Херсонщина, Крим, прифронтові території й наш державний кордон.

Аналізуємо наміри окупантів і готуємо протидію – ще потужнішу протидію, ніж зараз. Розглянули питання забезпечення військових і постачання нової техніки, боєприпасів, - наголосив україський лідер.

Ситуація в енергетиці

Окрім того, наголошується, що Зеленський провів нараду з питань енергетики та зв’язку. 
Як стверджує президент, станом на вечір 30 листопада близько 6 мільйонів абонентів у більшості областей нашої держави та у Києві відключені від електрики.

Ситуація залишається дуже складною саме в столиці, а також на Київщині, у Вінницькій, Львівській, Одеській, Хмельницькій і Черкаській областях. Енергетики та комунальники, наші всі служби роблять все, щоб стабілізувати систему й дати людям більше енергії на довший час, - підкреслив глава держави.

Нова допомога Україні від Канади

За словами глави держави,  влада Канади уже завершила розміщення спеціальних облігацій – облігацій суверенної підтримки України. Що важливо розуміти, обсяг – 500 мільйонів канадських доларів.

Де-факто офіційна Оттава бере цей борг на себе, щоб допомогти нашій державі. Кошти підуть у державний бюджет України.

Дякую нашим канадським друзям і особисто пану Джастіну Трюдо і пані Христі Фріланд за цей прояв канадського лідерства. Лідерства, яке демонструє й іншим партнерам, що може бути ефективним саме зараз для підтримки України, - наголосив Зеленський.

Німеччина визнала Голодомор геноцидом українського народу

Президент України офіційно підтвердив, що німецький Бундестаг проголосував за резолюцію, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу.

Це рішення для справедливості, для правди. І це дуже важливий сигнал багатьом іншим країнам світу, що російському реваншизму не вдасться переписати історію. Ще б одне рішення Німеччини, яке, безумовно, стане історичним, – передати Україні систему Patriot, – і пану канцлеру Шольцу, як і всьому поколінню сучасних німецьких політиків, дякуватимуть усі покоління українців, - підсумував Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?