Заступник голови Міноборони подав у відставку через скандал із закупівлею продуктів харчування
Категорія
Політика
Дата публікації

Заступник голови Міноборони подав у відставку через скандал із закупівлею продуктів харчування

Заступник голови Міноборони подав у відставку через скандал із закупівлею продуктів харчування
Джерело:  online.ua

На тлі скандалу із закупівлею продуктів харчування для українських військових, який спалахнув після звинувачень журналістів у завищенні чиновниками Міноборони закупівельних цін, стало відомо про звільнення заступника керівника Міноборони  В’ячеслава Шаповалова, відповідального за тилове забезпечення армії.

Джерело: сайт Міноборони України

Що відомо про наслідки скандалу із закупівлею продуктів для ЗСУ 

У заяві Міноборони зазначається, що Шаповалов відповідав за тилове забезпечення ЗСУ та попросив звільнити його з посади, аби не створювати загрози для стабільного забезпечення ЗСУ внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування.

Попри те, що озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, заява В’ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла, - йдеться в заяві Міноборони.

У той же час на скандал відреагувала посол США в Україні Бріджит Брінк.

У майбутній Україні не може бути місця тим, хто використовує державні ресурси на власне збагачення. Державні ресурси мають слугувати народу. Люди мають розуміти свою відповідальність один перед одним і перед державою. І це не порожні слова. Це слова, які мають глибоке коріння у цінностях, які підтримує Україна у намаганнях бути частиною євроатлантичного суспільства, - зазначила американський дипломат.

Посол США висловила сподівання, що українське суспільство і уряд мобілізуються після уроків минулого.

США будуть продовжувати підтримувати зусилля України в проведенні й утвердженні інституцій, які працюватимуть заради інтересів багатьох, а не декількох, - підкреслила Брінк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?